Dunya Festival presenteert The Beat

0

The Beat komt naar Dunya! Het Dunya Festival viert z’n 35e editie in 2012 en pakt om die reden op 27 mei uit met de komst van de legendarische skaband. De Britten maken met hun optreden bij Dunya hun rentree op de Nederlandse festivalbodem. Naast The Beat is de godfather van de balkanbeat Shantel en z’n Bucovina Club Orkestar een van de headliners van het gratis toegankelijke muziekevenement. Ook de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman, de kolkende internationale partyformatie TenTemPiés, de Turkse skapunkband Athena en soulzangeres Miss Casita maken hun opwachting. De vijf bühnes in het Park bij de Euromast zijn daarmee op zondag 27 mei weer goed gevuld. De volledige programmering wordt in april bekend gemaakt. Het Dunya Festival trekt jaarlijks gemiddeld 200.000 bezoekers naar Rotterdam.

Op koers
Dunya sloeg in 2011 een nieuwe weg in, die groots aansloeg bij het publiek. Met een frisse nieuwe programmering stootte het evenement vorig jaar van traditioneel wereldmuziekfestival door naar een trendy muziekevenement met veel muziek, poëzie en letteren van nu. Het festival presenteert zich in die lijn op 27 mei met een nieuw programma met diverse acts vanuit de hele wereld, maar ook met talent uit Rotterdam zelf.

Programma 2012
The Beat, de grondlegger van de 2 tone ska, beleeft momenteel in thuisland Groot Brittannië hun revival. Tijdens Dunya brengt de band hun grote hits zoals Hand’s Off, She’s Mine en Mirrors in the Bathroom, maar ook nagelnieuwe songs. The Beat is back! Shantel, ‘The King of Balkan Pop’, is het brein achter de Bucovina clubfeesten- en albums. Wereldwijd laat hij zijn publiek dansen op de Balkanbeats die hij als DJ laat klinken. In 2012 verschijnt z’n nieuwe cd Anarchy & Romance, waar hij een muzikale reis maakt naar de tijd van vaudeville’s, casino’s, charleston en joodse volksliedjes. Tijdens Dunya treedt hij op met z’n live band Bucovina Club Orkestar.

Dunya programmeert in 2012 vier muziekpodia en een letterenpodium. In het kader van de feestelijkheden tussen de 400-jarige handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland in 2012 programmeert Dunya de skapunkband Athena uit Istanbul. Bij de jonge honden van het muziekcollectief TenTemPiés word je muzikaal meegenomen van Latijns-Amerikaanse rock tot Spaanse reggae. De Vlaamse schrijver Christophe Vekeman geeft acte de présence in Poetry Park.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.