Carnaval Brazilië van start

0

In Brazilië is vandaag het jaarlijkse carnaval van start gegaan. Een week lang is het land met 191 miljoen inwoners geheel in de ban van het populairste feest van het jaar. Net als vorige jaren heeft de grote stad Salvador de Bahia het spits afgebeten meldt De Telegraaf. Donderdagavond feestten honderdduizenden al in de straten.

Maar de spotlights zijn volgens de krant vooral gericht op Rio de Janeiro, dat vrijdag begint met 5 dagen vol wereldberoemde extravaganza. De stad verwacht ruim 5 miljoen feestgangers, onder wie 850.000 toeristen. Carnaval creëert in Rio 250.000 banen en vormt een inkomstenbron van circa 500 miljoen euro voor hotels, bars en restaurants, aldus overheidsfunctionarissen.(Bron/Lees verder: De Telegraaf)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.