Nummer Kenny B & Benaissa met Suzanna Lubrano

0

Suriname heeft deze week de wereldprimeur van een unieke samenwerking tussen de Afrikaanse ‘Grammy’ winnende Kaapverdische Zouk ster Suzanna Lubrano en het populaire Surinaams-Nederlands duo Kenny B & Benaissa. Het nummer “I Try” wordt tussen kerst en nieuwjaar exclusief aangeboden aan de Surinaamse radio. Vanaf de week daarna gaat de track de wereld over en wordt ‘I Try’ in verschillende landen in Afrika, Europa, Zuid-Amerika en de Caribbean gelanceerd.

Suzanna Lubrano is een van de meest populaire artiesten in de Afro-Portugese muziekmarkt. In landen als Angola, Mozambique en de Kaapverdische Eilanden staat ze al 15 jaar aan de top. In 2003 won ze in Johannesburg, Zuid-Afrika, de Kora All African Music Award (Afrikaanse ‘Grammy’) voor beste Afrikaanse zangeres van het jaar. Vorig jaar won ze de Museke Online African Music Award voor beste in de diaspora gevestigde Afrikaanse artiest. Eerder in 2011 werd haar nummer “Festa Mascarado” beloond met de Cape Verdean Music Award voor beste Zouk Track van 2009 & 2010.

Naast deze unieke, eenmalige samenwerking met Kenny B & Benaissa, werkt Suzanna Lubrano momenteel aan twee nieuwe albums: een Latin Pop album en een Engelstalig Dance album die allebei in de loop van 2012 zullen uitkomen. Het Engelstalige Dance album zal in de VS uitgebracht worden via Universal Music.

Kenny B & Benaissa zijn twee van de meest succesvolle Surinaams-Nederlandse artiesten die zowel in Reggae als cross-over muziek al meer dan een decennium hun stempel gedrukt hebben. Met hun in mei 2011 uitgekomen EP ‘Take 5’ hebben zij grote successen bereikt in Nederland, Suriname en Frans-Guyana met nummers als ‘Yu Faya’, ‘Wai Gwe’ en ‘Nex Ne Tai’. In augustus 2011 hebben zij in Frans-Guyana de Lindor Award mogen ontvangen voor het nummer ‘Yu Faya’.

‘I Try’ is door Suzanna Lubrano, Kenny B & Benaissa gezongen in het Kaapverdiaans, Engels en Surinaams/Sranan Tongo. Voor zover bekend is het de eerste keer dat deze drie talen in 1 track voorkomen. Het Kaapverdiaans is een aan het Portugees verwante Creoolse taal. Het nummer gaat over de liefde en de complicaties die daarmee gepaard gaan als men gekwetst wordt door een partner, een wereldwijd fenomeen. De artiesten zingen over hun gevoelens op dit thema.

‘I Try’ werd geproduceerd door Jeroen de Rijk en Theo Boddeke. Het initiatief kwam van Maureen Badoella.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.