Conrad Murray schuldig aan dood Jackson

0

Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, is schuldig aan de dood van de King of Pop. Dat is het unanieme oordeel van de jury van de rechtbank in Los Angeles. Dokter Murray werd beschuldigd van dood door schuld. Jackson overleed juni 2009 aan een hartstilstand. De rechter moet nu de strafmaat gaan bepalen.

De arts kan vier jaar cel krijgen en z’n artsenlicentie kwijtraken. Op 29 november bepaalt de rechter de strafmaat. Tot die tijd zal Murray in de cel zitten. Nadat hij in februari 2010 was aangeklaagd, kon hij na het betalen van een borgsom nog wel vrij rondlopen. Murray wordt verantwoordelijk gehouden voor het toedienen van de fatale dosis propofol aan Jackson, waarna hij de zanger aan zijn lot overliet. Volgens de advocaat van de arts injecteerde Jackson het middel zelf toen Murray in een andere kamer was en heeft hij geen schuld aan de dood van Jackson.

De twaalfkoppige jury, bestaande uit zeven mannen en vijf vrouwen, had gisteren negen uur nodig om te beraadslagen. Murray is volgens de jury laks om gegaan met de Jacksons gezondheid. Zo heeft Murray veel te lang gewacht met het bellen van de hulpdiensten toen hij Jackson bewusteloos vond. De verdediging stelt dat de zaak vooral voor de rechter was gekomen omdat Jackson beroemd is. “Als het iemand anders was geweest, hadden we dan hier gezeten?”, vroeg de advocaat de jury tijdens het slotpleidooi.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.