Nederlandse première van ‘The First Rasta’

0

In samenwerking met Africa in the Picture presenteert Rootical Vibrations op vrijdag 7 oktober de Nederlandse première van The First Rasta, de langverwachte documentaire van Hélène Lee over het leven van Leonard Howell, door velen gezien als de oprichter van de Rastafari beweging. De voorstelling vindt plaats in filmhuis Het Ketelhuis in Amsterdam en wordt gevolgd door een Q&A met de Franse regisseuse en een Roots Reggae afterparty.

The First Rasta, gebaseerd op Lee’s bekende gelijknamige boek, bevat een fascinerend portret van Leonard Howell (1893-1981). De film volgt het pad van deze centrale, maar vaak vergeten figuur in de geschiedenis van de beweging. Met een combinatie van archiefmateriaal en interviews met leden van zijn gemeen-schap, biedt The First Rasta een uniek inkijkje in het leven van de man die niet alleen de eerste Rastafari gemeenschap oprichtte (Pinnacle), maar ook het fundament heeft gelegd voor een van de eerste geglobaliseerde visies op een wereld met liefde, vrede en rechtvaardigheid.

De vertoning van The First Rasta zal worden ingeleid door Hélène Lee zelf, die speciaal voor het evenement vanuit Parijs naar Amsterdam komt. Na afloop zal er ook nog een Q&A met de regisseuse zijn, waarna de avond in de bar van Het Ketelhuis swingend doorgaat met een mix van live acoustics en roots reggae.

ROOTICAL VIBRATIONS: RASTA BEGINNINGS
Datum: vrijdag 7 oktober 2011
Tijd: 21.45-02.30 uur
Film: The First Rasta (incl. inleiding en Q&A met regisseuse Hélène Lee!)
Muziek: Roots Reggae afterparty
Locatie: Het Ketelhuis (Westergasterrein), Amsterdam
Prijs: €9 (film), gratis (afterparty)
Reserveringen: 020 6840090 (Het Ketelhuis)
RSVP: http://www.facebook.com/caribbeancreativity
Meer info: Emiel Martens (emiel@caribbeancreativity.nl)
Websites: www.caribbeancreativity.nl, www.africainthepicture.nl, www.lepremierrasta.com

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.