Nieuw jazzpodium BIRD opent in R’dam

0

Vrijdag 2 september strijkt onder de Hofbogen in Rotterdam BIRD neer. Een kwaliteitspodium én restaurant waar jazz het uitgangspunt vormt. Optredens van niet alleen jazzartiesten, maar van allerlei muzikanten die hun roots in de black music hebben, clubavonden en een heerlijke Italiaanse keuken zijn de ingrediënten van dit nieuwe podium.

In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie met bekende clubs zoals café de Drie Bogen en café De Toog. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika.

BIRD wil dit jazzverleden niet alleen nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21e eeuw. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin en funk, hiphop, afrobeat, en elektronica vormen daarom het uitgangspunt van de muziek-programmering, aangevuld met andere, aan jazz gelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

Daarnaast is BIRD ook een restaurant waar je overdag terecht kunt voor koffie, gebak en Italiaanse broodjes, maar waar ook vanaf 12.00 uur de houtoven aangestoken wordt en je kunt genieten van echt Italiaanse pizza’s, pasta’s en salades om daarna een optreden te bekijken of te dansen tot in de kleine uurtjes.

In de afgelopen maanden heeft BIRD al van zich laten horen met een rake programmering bij verschillende collegapodia in de stad en in de casco BIRD.

Op vrijdag 2 september wordt het startschot gegeven voor BIRD met een live-optreden van een heel bijzondere internationale gast. Aansluitend kan er tot diep in de nacht gedanst worden.

Vanaf 15 augustus aanstaande gaat de website bird-rotterdam.nl officieel de lucht in en kun je daar terecht voor het volledige programma en achtergrondinformatie omtrent het podium.

Wanneer: vrijdag 2 september, 21.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Toegang: gratis
Meer info: www.bird-rotterdam.nl (vanaf 15 augustus)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.