Wereldrecordpoging Salsadansen

0

Tijdens het Fernandes Zomercarnaval in Rotterdam staat op 30 juli een spectaculaire internationale recordpoging op het programma. Salsaliefhebbers uit heel Nederland reizen af naar de havenstad om mee te dansen tijdens de Wereldrecordpoging Salsadansen. Op het Schouwburgplein in Rotterdam -een nieuwe locatie binnen het Fernandes Zomercarnaval – gaan ruim 500 dansparen de strijd aan om het Venezuelaanse Wereldrecord Salsadansen van 451 paren te verbreken. Initiatiefnemer van de recordpoging is Santa Maria Tex Mex, tevens sponsor van het evenement Fernandes Zomercarnaval. Santa Maria Tex Mex roept alle salsaliefhebbers in Nederland op om mee te doen en samen het wereldrecord op naam van Nederland te zetten.

Op het Schouwburgplein – voor de gelegenheid omgetoverd tot Santa Maria Tex Mex Plein – staan talloze nieuwe activiteiten op het programma, waarmee de locatie intensief bij het evenemententerrein van Fernandes Zomercarnaval wordt betrokken. De recordpoging is niet het enige dat op het programma staat: van 13.00 tot 20.00 uur wordt het publiek getrakteerd op een heus salsaspektakel met verschillende workshops, salsademonstraties van ervaren dansparen als Taiti & Christel en Patrick & Vanessa en de zwoele Latin beats van verschillende DJ’s, waaronder Pepez, Chuck en Willy. De recordpoging staat gepland om 15.00 uur, vlak voor de Straatparade langs het Schouwburgplein komt.

Heupen los!
Salsaliefhebbers vanuit heel Nederland worden opgeroepen zich aan te melden en deel te nemen aan de recordpoging. Ervaren dansers, beginnende dansers, jong, oud, iedereen is welkom om mee te doen. Aanmelden kan via salsa@newslab.nl.

Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 27 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (30 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (23 juli) en de Fernandes Battle of Drums (29 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement. Dit jaar won Fernandes Zomercarnaval de Nationale Evenementenprijs voor Beste Stadspromotie Evenement.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.