Spanish Harlem Orchestra op Zomercarnaval

0

Het Fernandes Zomercarnaval transformeert Rotterdam op 30 juli in een grote tropische dansvloer met de komst van het legendarische Spanish Harlem Orchestra. Spanish Harlem Orchestra is de headliner van de Live On Stage programmering op de Coolsingel op 30 juli. De 13-koppige band staat wereldwijd bekend als een sensationele en authentieke latin formatie met bekend muzikanten uit de salsa scene waaronder Oscar Hernandez, Jimmy Bosch, Ray de la Paz en vele anderen. De band wordt speciaal voor Fernandes Zomercarnaval naar Nederland gehaald. Ook reggaezanger Ziggi Recado en El Gatto maken hun opwachting. Het Live On Stage programma maakt onderdeel uit van de Straatparade, die op 30 juli vanaf 13.00 uur door de Rotterdamse straten trekt.

Met de komst van Spanish Harlem Orchestra op 30 juli is het Fernandes Zomercarnaval wéér gelukt om een grote naam uit de latin muziekwereld naar Nederland te halen. Spanish Harlem Orchestra is opgericht door salsa icoon Oscar Hernandez die al eerder samenwerkte met legendes als Willie Colon, Celia Cruz, Tito Puente en Ray Baretto. De naam van de band grijpt terug naar de wijk Spanish Harlem in New York waar veel Spaanstalige immigranten zich vestigden in de jaren ’70. Spanish Harlem Orchestra staat er om bekend dat het de traditie en cultuur van dat tijdperk nog steeds hoog houdt. Oscar Hernandez: “We vertegenwoordigen de sound en feel van toen, pure New York Salsa”.

Ook El Gatto en Ziggi Recado maken op 30 juli hun opwachting op Bavaria Stage op de Coolsingel. De reggae sensatie Ziggi Recado heeft Antiliaanse roots en laat weten dat het een ‘dream come true’ is om op te treden voor zo’n grootschalig publiek als bij het Fernandes Zomercarnaval. Bij zijn optreden brengt hij een speciale soca set ten gehore.

Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 27 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (30 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (23 juli) en de Fernandes Battle of Drums (29 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement. Dit jaar won Fernandes Zomercarnaval de Nationale Evenementenprijs voor Beste Stadspromotie Evenement.

Meer informatie www.ducos.com of www.zomercarnaval.nl

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.