Verkiezing Queen Fernandes Zomercarnaval

0

Fernandes Zomercarnaval 2011 staat voor de deur! Op 30 juli trekt de 27e Straatparade van het Fernandes Zomercarnaval door de straten van Rotterdam. Maar niet zonder Queen voorop. De Queen van Fernandes Zomercarnaval is het boegbeeld van het internationale evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Rotterdam. Dit jaar dingen negen kandidates uit het hele land mee naar de felbegeerde titel. Op zaterdag 23 juli wordt de Queen gekozen tijdens de jaarlijkse verkiezing. RTV Rijnmond stoomt de dames in de vijfdelige serie Queens The Summerschool klaar voor de functie van Queen Fernandes Zomercarnaval. De eerste aflevering van de vijfdelige serie is op vrijdag 24 juni van start gegaan op TV Rijnmond.

De kroon glimt weer als nooit te voren en de sjerp hangt er klaar voor: wie o wie wordt de nieuwe Queen van het Fernandes Zomercarnaval 2011? De huidige Queen 2010 Laila Blancheville doet met weemoed afstand van haar koninklijke titel en draagt op 23 juli de kroon over aan de nieuwe Queen. Zij voert op zaterdag 30 juli de 27e Straatparade aan van het Fernandes Zomercarnaval.

Kandidates
1. Nailys Martina (21 jaar) uit Rotterdam van carnavalsgroep Elegance (Rotterdam)
2. Monique Geerman (21 jaar) uit Rotterdam van carnavalsgroep Kingdoms under The Sun (Amsterdam)
3. Daisy Rodrigues (25 jaar) uit Utrecht van carnavalsgroep Sparkling Mix (Utrecht)
4. Jennifer de Man (18 jaar) uit Den Haag van carnavalsgroep Caribbean Jewels (Den Haag)
5. Ingeilla Moscat Santana (26 jaar) uit Amersfoort van carnavalsgroep Aruba Uni (Amsterdam)
6. Mila Martins (20 jaar) uit Hoofddorp van carnavalsgroep Palancas Negras (Dordrecht)
7. Sulimar Cook (25 jaar) uit Spijkenisse van carnavalsgroep People’s Choice (Spijkenisse)
8. Nanda van der Meer (22 jaar) uit Maassluis van carnavalsgroep Jewels of Aruba (Zoetermeer)
9. Nelly ten Bruggencate Tintaya (18 jaar) uit Alkmaar van carnavalsgroep Te amo Peru (Utrecht)

RTV Rijnmond
TV Rijnmond stoomt de dames in de vijfdelige serie Queens The Summerschool klaar voor de functie van Queen Fernandes Zomercarnaval. De kandidaat-queens krijgen in de Summerschool onder meer les van Soundmixshow-winnares Glenda Peters en krijgen stylingadviezen van Fred van Leer, bekend van Dames in de Dop en X-Factor. Publiek kan meebeslissen en vanaf morgen 17.00 uur stemmen op zijn of haar favoriete kandidate via www.kiesjequeen.nl. De serie Queens The Summerschool is wekelijks te volgen op TV Rijnmond vanaf vrijdag 24 juni 2011, 17.30 uur (ieder uur herhaald tot zaterdag 17.00 uur).

Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 27 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (30 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (23 juli) en de Fernandes Battle of Drums (29 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement. Dit jaar won Fernandes Zomercarnaval de Nationale Evenementenprijs voor Beste Stadspromotie Evenement.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.