Fra Fra Sound on tour door Brazilië

0

Van 19 juni tot en met 2 juli is de Amsterdamse jazzband Fra Fra Sound te gast in Brazilië. Op het programma staan diverse optredens tijdens het Cidadania Cultural Festival 2011. Het festival is georganiseerd om honderd jaar immigratie van Nederlanders in Brazilië te vieren.
Fra Fra Sound verzorgt diverse optredens samen met Hip hop artiest Blaxtar tijdens het festival. Daarnaast geeft de band workshops waarin wordt samengewerkt met jongeren en lokale musici op scholen, in community centra en bij culturele organisaties. Alle activiteiten vinden plaats in twee verschillende regio’s: Vale do Paraíba (Pindamonhangaba, Tremembé and Taubaté) en Baixada Santista (Cubatão and Santos).

Artistiek directeur en bassist Vincent Henar over het bezoek aan Brazilië: “Met deze tour gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, bijna alle leden van de band zijn geboren in een buurland van Brazilië, toch is het voor ons allen de eerste keer dat we er gaan spelen. We kijken ernaar uit om samen te werken met het rijke muzikale talent en veel inspiratie en ideeën op te doen. We hopen dat deze tour leidt tot nieuwe muzikale vriendschappen en toekomstige samenwerkingen, die wij het publiek in Nederland kunnen laten horen.”

Fra Fra Sound heeft in haar dertig-jarig bestaan, op concertpodia in meer dan vijftig landen gestaan. De band combineert verschillende elementen uit zwarte muziek wereldwijd tot een eigen sound. Jazz met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse Jazz en Funk, Surinaamse kaseko, kawina en winti en Afrikaanse ritmes. Ruim dertig jaar na oprichting heeft Fra Fra Sound zich ontwikkeld tot een instituut voor Afro-Caribische bigband-jazz en is het een belangrijk platform voor nieuwe generaties musici.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.