ArteGanza Festival in Amersfoort

0

Het ArteGanza Festival is een internationaal tweedaags wereldmuziekfestival in Vathorst, Amersfoort. 2011 staat in het teken van nomadische muziekcultuur van onder meer zigeuners. Het programma is gebaseerd op de film Latcho Drom van Tony Gatlif, een zoektocht naar de wortels van de zigeunermuziek. Naast de muziekgroepen biedt het ArteGanza Festival Wereldmuziek een world bazaar, world kitchen en een klein Montmartre met kunstenaars in actie.

Het is lekker slenteren langs mooie festivalwinkeltjes met onalledaagse producten en geniet van heerlijk eten, drinken en nomadisch loungen. Ook zijn er uiteenlopende workshops, van percussie tot world dance in diverse stijlen. Het randprogramma is, behalve de dansworkshops, op het plein voor Icoon gesitueerd.

Vrijdag 24 Juni, Icoon Theater, 20u15 – Anass Habib Marokkaanse zanger met Libanese roots bezingt het leven van zigeuners uit de Libanese bergen onder begeleiding van het Maqaam Ensemble van de Irakese zangeres Farida.

Zaterdag 25 Juni, Icoon Theater
17.00 uur Marius Preda & the Unknown All Stars, De Roemeense Nederlander Preda is een virtuoos op de cymbalon, een soort citer. Met zijn Unknown All Stars maakt hij krachtige, sfeervolle gipsyjazz waarin de Balkan nooit ver weg is.
18.30 uur Dhoad, Gypsies from Rajasthan, Uit India komt de zeer opwindende, originele zigeunermuziek van Dhoad. Hun show is spectaculair met exotische dansers, een fakir en een degenslikker.
20.00 uur Bombino, Bombino maakt met zijn band stijlvolle Sahara-blues, geïnspireerd door Jimi Hendrix en het onvermijdelijke Tinariwen, maar hij heeft ook raakvlakken met Robert Cray in zijn begintijd.
21.30 uur Toumast, Ooit op sleeptouw genomen door Peter Gabriel, nu is Toumast inmiddels een bekende Tuaregband. Het duo uit Niger maakt melodieuze desertblues.
23.00 uur The Crooked Fiddle Band, Gipsy metal lijkt een vreemde cross-over, maar na het optreden van The Crooked Fiddle Band ben je overtuigd. De band komt op uitnodiging van ArteGanza voor het eerst naar Nederland en geeft ook een masterclass.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.