Lucille Werner ontvangt Hi5 Award

0

Gisteravond heeft Hi5 voor het 4e jaar op rij tijdens Hi5’s Rhythm for Success in de Heineken Music Hall te Amsterdam, de MLK/Hi5 Award uitgereikt. Lucille Werner is de gelukkige winnaar van deze award en mag zich sinds vanavond bij haar prominente voorgangers Job Cohen, de oprichters van de Voedselbank en Sigi Lens scharen. Lucille dient met haar positieve levensinstelling en doorzettingsvermogen als voorbeeld voor diverse groepen in de samenleving en wordt geprezen om haar actieve bijdrage in verbinding met anderen.

Naast de uitreiking van de MLK/Hi5 Award stond Hi5’s Rhythm for Success in het teken van de zoektocht naar ieders ritme voor succes. (Inter)nationale artiesten die het gedachtegoed van Hi5 steunen traden op (o.a. Ryan Shaw, Leela James, 3JS, Imran Khan en vele andere). Er werden meer dan 600 vacatures aangeboden en er waren B2B mogelijkheden. De avond werd gepresenteerd door Humberto Tan en Jörgen Raymann.

“Ik ben er trots op dat we nu drie jaar verder, zonder subsidies, het platform zijn waar men met elkaar in contact kan komen op basis van talent/motivatie. Het is geweldig om te zien hoe divers het publiek is die in het Hi5 concept gelooft: van quote 500 mensen tot straatschoffies uit mijn oude buurt, jong tot oud, dames met hoofddoek op notabene vrijdagavond, tot yuppen die bezig zijn met hun eerste/tweede carrièrestap.”, aldus Dionne Abdoelhafiezkhan, oprichtster van Hi5.

MLK/Hi5 Award
Hi5 verbindt kansen, niet alleen door er over te praten maar vooral ook door te doen. Hi5 gaat om het (h)erkennen van talent, kansen en mogelijkheden. Om angst de kop in te drukken en meer van het goede te laten zien, heeft Hi5 er voor gekozen om jaarlijks een MLK/Hi5 Award uit te reiken aan iemand die zijn/haar sporen al verdiend heeft, die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor iedereen en die daarnaast zichzelf ontwikkeld heeft volgens de Hi5-methodiek. Iemand die voor een verandering in de maatschappij heeft gezorgd door zelf in actie te komen vanuit zijn/haar eigen kracht.

Voorgaande drie jaar is de MLK/Hi5 Award uitgereikt aan Job Cohen (2008) voor zijn inzet als bruggenbouwer, de oprichters van de Voedselbank (2009) voor hun inzet tegen armoede en Sigi Lens (2010) het voorbeeld van delen is vermenigvuldigen.

Stimuleringsprijs
Naast de MLK/Hi5 award reikt Hi5 samen met haar partner Agis Zorgverzekeringen de Hi5 Stimuleringsprijs uit. Deze prijs is voor een social entrepreneur die hard op weg is naar succes. Met extra ondersteuning kan hij/zij de rit naar succes versnellen. Hi5 en haar partner Agis Zorgverzekeringen bieden de winnaars naast € 1.000,- p.p. een coachingsessie aan op gebied waar dat voor de winnaars individueel van belang is.
Dit jaar gingen de stimuleringsprijzen naar:
1. Anne Mreijen uit Haarlem: oprichter/hoofdredacteur magazine Unlimited, gemaakt voor en door jongvolwassenen die chronisch ziek zijn of leven met een lichamelijke beperking.
2. Joany Muskiet uit Rotterdam: zet het werk van haar overleden zoon voort. Helderheid; Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Negeer Dwaasheid.
3. Sakina Al Gannouni uit Den Haag: initiatiefnemer van st. LadysGym, een maatschappelijk betrokken sportstichting die zich inzet voor de bevordering van de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen.
4. Stefano van Delden uit Amsterdam: oprichter Masterboys/ Mastergirls. Via voetbal en coaching op sociaal/maatschappelijk vlak wordt de mogelijkheid stappen te nemen voor jongeren hun toekomst inzichtelijk gemaakt.
5. Clarence Creesburg uit Amsterdam: Oprichter Becoming You, met als doel vooral rolmodellen zichtbaar maken voor jongeren tijdens bijeenkomsten waar veel kennisdelen en vergaren plaatsvindt.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.