Alain Clark toegevoegd aan Dunya Festival

0

Aan het affiche van het 34e Dunya Festival in Rotterdam zijn nieuwe namen toegevoegd. Onder meer Alain Clark, dichter Remco Campert en het muziekcollectief Brooklyn Funk Essentials uit New York staan op zondag 29 mei geprogrammeerd op het gratis muziekfestival. Ook de populaire Antilliaanse rapper Fresku, zangeres Yuli Minguel, schrijver en columnist Ernest van der Kwast en Afroband Zap Mama maken hun opwachting op een van de vijf Dunya podia in het Park bij de Euromast. Met een frisse nieuwe programmering stoot het evenement op 29 mei van traditioneel wereldmuziekfestival door naar een trendy muziekevenement met veel muziek, poëzie en letteren van nu.

Eerder werd al bekend dat de Jamaicaanse Horace Andy, onder meer bekend van de triphopband Massive Attack, de energieke funkband Bongomatik, reggae-, dub- en rockgroep Dubioza Kolektiv en de kolkende partyformatie La Pegatina live te zien zijn tijdens Dunya 2011. Met de toevoeging van onder meer R&B muzikant Alain Clark, soulzangeres Yuli Minguel en de Brooklyn Funk Essentials laat het festival zien dat het de folklore voorbij is. Méér muziek van nu, méér opkomende trends en méér festival dan ooit tevoren. Reggae, mestizo, cumbia, desertgrooves, ska, bombay boogie, poëzie en rap, het publiek krijgt het vanuit de hele wereld allemaal voorgeschoteld op de diverse podia in het Park bij de Euromast.

Poetry Park
Rapper Fresku is opgenomen in het poëzie programma van Dunya, Poetry Park. De Antilliaans/Nederlandse rapper staat bekend om zijn intense voordracht, waarin de lettergrepen elkaar in duizelingwekkend tempo opvolgen. In 2008 brak hij door en z’n carrière is sindsdien booming. Een deel van het programma van Poetry Park wordt geprogrammeerd in samenwerking met het Rotterdamse Poetry International. Poetry International stond als initiator van Poetry in the Park aan de basis van het Dunya Festival. Op weg naar het 42e Poetry International Festival presenteert Poetry International met Boekhandel Van Gennep een veelzijdig poëzieprogramma op Dunya in de tent van Poetry Park. De presentatie is in handen van Ernest van der Kwast, schrijver van de bestseller Mama Tandoori. Grote trekker is dichter en schrijver Remco Campert, recent nog winnaar van de Gouden Ganzenveer. Als voorproefje presenteert Poetry International ook twee internationale dichters die in juni op het festival te zien zullen zijn. Bovendien maken talentvolle jonge dichters hun opwachting die zijn genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de prijs voor het beste poëziedebuut die jaarlijks tijdens Poetry International wordt uitgereikt.

Grounds op Dunya
Het Rotterdamse podium Grounds en Dunya Festival delen hun visie op de toekomst van wereldmuziek: wars van hokjes en met een focus op crossovers van verschillende stijlen. Beide organisaties slaan daarom voor de 34e editie van Dunya Festival de handen ineen. Op 29 mei beschikt Grounds over een eigen podium op het terrein waar een afspiegeling van haar reguliere programmering te zien en horen is. Zo staat er onder meer een optreden van de Brooklyn Funk Essentials op het programma, het twaalfkoppige collectief van jonge musici, zangers, blazers, rappers, dub-poëten en dj’s uit het broeierig hart van New York. Met hun groovende acid jazz, funk en hiphop smeken ze om een fijn feestje en een uitzinnig publiek tijdens Dunya. Ook Marie Daulne, de Belgisch-Congolese frontzangeres van Zap Mama, maakt haar opwachting op het podium van Grounds. Samen met de Re:Freshed band o.l.v. Furlan Felter en een strijkorkest speelt ze een bijzonder repertoire vol soul, pop, funk en jazz met een vleugje klassiek.

Dunya’s Talent 4 NuMusic
Met Dunya’s Talent 4 NuMusic is Dunya op zoek naar Rotterdams talent dat zich in NuMusic weet te onderscheiden. Talentvolle artiesten die muzikale cross-overs weten te maken van traditionele muziekstijlen naar de wereld van nu. Inschrijven kan tot 15 april op www.dunya.nl. De voorrondes vinden plaats op 21 en 22 april in de hotspot van Hogeschool Inholland Pisculentis in Rotterdam. Op 28 april wordt in Poppodium Grounds in een knallende finale bepaald welk Rotterdams talent gaat schitteren op het Dunya Festival 2011 .

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.