Horace Andy van Massive Attack op Dunya

0

Het Rotterdamse muziekfestival Dunya goes… 2011! Met een frisse nieuwe programmering stoot het evenement op 29 mei van traditioneel wereldmuziekfestival door naar een trendy muziekevenement met veel muziek, poëzie en letteren van nu. En daarmee presenteert Dunya zich in een vernieuwd jasje in het Rotterdamse Park bij de Euromast. Headliner is de Jamaicaanse Horace Andy, onder meer bekend van de triphopband Massive Attack. Daarnaast staan onder meer de energieke funkband Bongomatik, reggae-, dub- en rockgroep Dubioza Kolektiv uit de Balkan en de kolkende partyformatie La Pegatina op een van de vijf Dunya-podia.

Dunya programmeur Claudia Raven: “No more old school Dunya. Dunya is de folklore voorbij. Anno 2011 is het tijd een slag te maken en ons te richten op de muziek, de trends en de festivalsfeer van nu. Dunya schudt om die reden het wereldmuziekjasje van zich af en legt de focus op NuMusic”. Het festival presenteert zich op 29 mei met een trendy nieuw programma met diverse acts vanuit de hele wereld, maar ook uit met talent uit Rotterdam zelf. Méér muziek van nu, méér opkomende trends en méér festival dan ooit tevoren. Reggae, mestizo, cumbia, desertgrooves, ska, bombay boogie, poëzie en rap, het publiek krijgt het vanuit de hele wereld allemaal voorgeschoteld op de diverse podia in het Park bij de Euromast.

De vier muziekpodia en het letterenprogramma in Poetry Park presenteren onder meer reggaelegende Horace Andy, bekend als frontman van Massive Attack. Daarnaast staat het festival bol van de sfeermakers: veel energieke cross-overs van verschillende muziekstijlen, nationaliteiten, geuren, kleuren en smaken. Met onder meer Dubioza Kolektiv, La Pegatina en Bongomatik geeft Dunya alvast een klein tipje van de sluier van de grootse festivalplannen voor 29 mei. Het complete programma wordt in april bekend gemaakt.

Met Dunya’s Talent 4 NuMusic is Dunya op zoek naar Rotterdams talent dat zich in NuMusic weet te onderscheiden. Talentvolle artiesten die muzikale cross-overs weten te maken van traditionele muziekstijlen naar de wereld van nu. Inschrijven kan tot 15 april op www.dunya.nl. De voorrondes vinden plaats op 21 en 22 april in de hotspot van Hogeschool Inholland Pisculentis in Rotterdam. Op 28 april wordt in Poppodium Grounds in een knallende finale bepaald welk Rotterdams talent gaat schitteren op het Dunya Festival 2011

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.