Allochtone jongeren vieren hun roots

0

Op 23 februari 2011 vindt een uniek jongerenevenement plaats in Het Paard van Troje in Den Haag. Dit slotevenement van het project ‘We Share’ activeert jongeren met een niet Westerse achtergrond de band met hun land aan te halen. De avond bestaat uit een bonte mix van culturen, muziek en debat, waarbij het bouwen aan duurzame ontwikkeling centraal staat.

Duurzame steun
De tweede en derde generatie allochtone jongeren zijn steeds vaker bereid een duurzame band te onderhouden met het land van hun ouders. Maar niet zoals de eerste generatie dat deed, door het sturen van geld naar familie. De jongeren doen dat liever via internetcontact of door een praktische invulling te geven, bijvoorbeeld als vrijwilliger of door een bedrijf te starten. Zij voelen zich vooral Nederlander, maar willen niet dat de band met het land van hun ‘andere roots’ volledig vervaagt.

We Share
Vanuit die gedachte is drie jaar geleden ‘We Share’ gestart, een gezamenlijk initiatief van ontwikkelingsorganisatie Hivos en IntEnt. We Share bood drie jaar lang een platvorm waarbinnen jongeren met elkaar in debat konden gaan. Ook diende het als centrale poort tussen jongeren en projecten in Marokko, Ghana, Turkije, Ethiopië en Suriname. De dialoog stimuleert jongeren in hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling in het land van hun ouders. ‘We Share’ bereikt een climax tijdens het grote slotevenement op woensdag 23 februari, waarbij jongeren uit hun dak gaan op multiculturele muziek, terwijl zij geld en tijd steken in de projecten.

Debat, dans en doneren
Om 17.00 openen de deuren van Het Paard. Na een knallend debat over hoe jongeren willen bijdragen aan het land van herkomst van hun ouders, start een wedstrijd tussen de projecten: wie haalt het meeste geld, tijd en kennis op? Op een bijzondere manier worden de jongeren enthousiast gemaakt voor duurzame projecten. Tussen de muziek en wereldse gerechten door bepalen de aanwezigen welk project de meeste steun krijgt. Zij doneren aandelen in projecten naar keuze met sponsorgeld, eigen geld, kennis en tijd. Het feest barst los met de bands L4 en Flinke Namen. En er zijn prijzen te winnen voor het beste project en de gulste gever. Na de prijsuitreiking is het podium aan DJ Raauw om het feest mooi af te sluiten.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.