Nederlandse Jazz artiesten naar India

0

Een delegatie van 11 Nederlandse Jazz artiesten vertrekt op 9 februari naar India voor een uitgebreid muziek, blend en netwerkprogramma. Onder de naam Dutch Jazz India Expedition doet de delegatie onder andere Mumbai, Pune en Goa aan. De jazzexpeditie is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL, en wordt ondersteund door NL EVD Internationaal. De expeditie bestaat uit Anne Chris, DJ Maestro, Izaline Calister, Jaime Rodriguez , Mike Del Ferro, Phaedra Kwant, Robbie Taylor, Roy Dackus, Theo de Jong en de initiatiefnemers Saskia Laroo en Alexander Beets.

De artiesten verzorgen naast concerten, waaronder in de fameuze BlueFROG en op het Kala Ghoda Festival in Mumbai, ook networkmeetings en workshops in de diverse steden. Doel van de expeditie is om het Indiase jazznetwerk op alle niveaus, waaronder tussen musici, media, boekers, festival en clubs, te verbinden met de Nederlandse jazzsector. Vorig jaar tijdens de vierde editie van de jaarlijkse Jazzdag was een uitgebreide delegatie uit India aanwezig, waaruit de Dutch Jazz India Expedition is voortgekomen. Later dit jaar zal tijdens het Rabobank Amersfoort Jazzfestival ruimte zijn voor Indiase jazzmusici om zich in Nederland te presenteren.

De Dutch Jazz Expedition bracht in september 2010 verscheidene Nederlandse jazzartiesten naar Thailand. Tijdens deze expeditie traden onder andere Renske Taminiau, Roos Jonker en Susanne Alt op in Koh Samui en Bangkok. Een expeditie naar Spanje staat voor later dit jaar op de planning. Ook is inmiddels interesse getoond voor jazzexpedities naar Brazilië, China, Rusland en Australië.
Nederlandse jazz wordt internationaal gewaardeerd en vele Nederlandse jazzmusici geven reeds concerten over de gehele wereld en winnen prijzen, zowel voor compositie als uitvoering. Andere bekende Nederlandse jazz muzikanten met succes in het buitenland zijn o.a. Wouter Hamel, Peter Beets, Michiel Borstlap, Tineke Postma, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en the Ploctones.=

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.