Caro Emerald wint Mega Award en Popprijs

0

De Nederlands-Arubaanse zangeres Caro Emerald heeft de Mega Award 2010 gewonnen. Luisteraars van 3FM kozen de zangeres tot populairste Nederlandse artiest van het afgelopen jaar. TROS 3FM-dj Bart Arens maakte de uitslag zaterdagmiddag bekend.

De Mega Award wordt sinds 1995 uitgereikt aan de populairste Nederlandse artiest uit de Mega Top 50. Eerder ging de prijs onder anderen naar Marco Borsato, Total Touch, Anouk, Krezip, Di-rect, Jan Smit, Alain Clark en Miss Montreal. Ongeveer 10.000 mensen brachten online hun stem uit.

Emerald is ook de winnaar geworden van de Popprijs 2010. Caro nam de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 15 januari tijdens Noorderslag in ontvangst. De uitreiking was live te horen op 3FM en te zien op Nederland 3.

Emerald, wiens moeder afkomstig is van Aruba en opa en oma uit Suriname, is vooral bekend van de hit A Night Like This.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.