Zanger ‘Brace’ vervroegd vrij

0

R&B-artiest Brace, die vorig jaar veroordeeld werd tot 16 maanden celstraf, is vervroegd vrijgelaten wegens goed gedrag, meldt Shownieuws. Hij zat sinds januari 2010 in voorarrest voor vrijheidsberoving, afpersing en het overtreden van de wapenwet. In april werd hij veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk.

Zijn advocaat Theo Hiddema zegt in Shownieuws dat Brace geleerd heeft van zijn fouten. “Hij heeft zich netjes gedragen. Wat hij gedaan heeft vindt hij van zich zelf zo onnozel en stom.”

Brace, die voluit Eddy Brace Rashid MacDonald heet, kreeg de celstraf voor zijn aandeel in een ontvoering. Hij zou in januari 2010 met twee anderen iemand hebben ontvoerd in Almere en met een auto naar een loods in Amsterdam-Noord gebracht. Later is het slachtoffer teruggebracht naar Almere om zijn portemonnee en bankpas op te halen. Brace bestuurde steeds de wagen. Het slachtoffer heeft zijn pinpas en -code moeten afgeven en de daders hebben geld van zijn rekening gehaald.

Hoewel Brace volgens het hof een ondergeschikte rol had in de ontvoering en zich heeft laten meeslepen, rekende de rechter hem zijn aandeel toch zwaar aan. Als publiek figuur had hij volgens het Hof een voorbeeldfunctie en diende zich daar ook naar te gedragen. Het OM had 24 maanden geëist, waarvan 6 manden voorwaardelijk.

Er loopt overigens nog een hoger beroep, waardoor Brace weer de bak in zou kunnen draaien.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.