Bobby Farrell (Boney M) overleden

0

Bobby Farrel, het boegbeeld van de popgroep Boney M. is donderdagochtend op 61-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Sint Petersburg overleden. Dat heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt. De doodsoorzaak is nog onbekend. Hij heeft woensdagavond nog opgetreden met zijn band en zou donderdag naar Italië afreizen.

Farrell werd geboren op Aruba als Roberto Alfonso Farrell. Op zijn vijftiende werd hij zeeman, en twee jaar later vestigde hij zich in Noorwegen. Vervolgens verhuisde hij naar Nederland, en daarna naar Duitsland. Hij was daar diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor de tweede bezetting van Boney M.

In 2003 gaf Farian toe dat Farrell eigenlijk geen enkele vocale bijdrage had geleverd; Farian had zelf de mannelijke zangpartijen ingezongen en hij had Farrell slechts uitgekozen wegens diens persoonlijkheid en bijzondere dansstijl.

Een van z’n laatste optredens dit jaar:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.