Youssou N’dour in Nederland

0

De uit Senegal afkomstige Youssou N’Dour is een van Afrika’s grootste supersterren. Sinds de jaren ’80 is hij uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertolkers van Afrikaanse muziek, waarmee hij een brug slaat tussen traditionele Afrikaanse muziek en moderne popmuziek. Naast zijn succesvolle solocarriere staat Youssou N’Dour bekend om zijn engagement en samenwerkingen met grootheden als Paul Simon, Peter Gabriel, Tracy Chapman en Branford Marsalis.

Met de hit ‘7 Seconds’ met Neneh Cherry brak hij in 1994 wereldwijd definitief door. In maart 2010 verscheen Youssou N’Dours nieuwste album ‘Dakar-Kingston’ waarvoor hij zich heeft laten inspireren door de rijke reggae-traditie. Hij treedt op met zijn begeleidingsband The Super Etoile de Dakar op:

wo 20 oktober 2010: Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
ma 25 oktober 2010: De Oosterpoort – Groningen

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.