Latin Kizomba Party in Den Bosch

0

Zaterdag 4 september zal Den Bosch als één van de eerste steden in Nederland kennismaken met de Kizomba. Op deze dag zal er vanaf 22.00 uur in The Talent Factory een Latin Kizomba Party worden gehouden. De avond bestaat uit een gratis kennismakingsworkshop Kizomba + demonstratie door Dança Angolano (Angolese dans), een Salsa/Zouk show door dansschool CuraSalsa en een Kuduro demonstratie. Daarnaast is er een feest met de DJ’s Freddy (Salsipuedes), Ruiste (Calor) en Chinguily (Luanda).

Kizomba is een zwoele en sensuele dans, afkomstig uit Angola. Kizomba betekent ‘feest’ in het Kimbundu; een van de vele talen die naast het Portugees wordt gesproken in Angola. De Kizomba heeft qua muziekstijl enige raakvlakken met de zouk, maar er wordt niet met het hoofd gezwierd van de ene naar de andere kant, er komt veel meer voetenwerk aan te pas dat soms ook weer iets weg heeft van de tango. De Kizomba kan op vele manieren gedanst worden: langzaam (Tarraxinha) of de snellere Kizomba op semba muziek.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.