Rio aan de Rijn: Arnhemse zomercarnaval

0

Op 19, 20 en 21 augustus 2010 verandert Arnhem weer in ‘Rio aan de Rijn’. Het kleurrijke zomerse carnaval barst dan los. In tien jaar tijd is ‘Rio’ uitgegroeid tot het grootste multiculturele festival buiten de Randstad. Het twee na grootste zomercarnaval van Nederland. Een titel waar de organisatie van Rio trots op is. Op donderdag 19 augustus start het carnaval officieel met een traditionele “Jump Up”. Onder leiding van brassbands neemt Miss Rio 2009 afscheid van het publiek. Arnhem wordt tijdens de koopavond opgewarmd voor het komende carnaval.

Op vrijdag 20 augustus vindt de traditionele Miss Rio-verkiezing plaats. Net als vorig jaar is er gekozen voor een binnenlocatie, te weten Max Brothers in de binnenstad van Arnhem. Iedereen is hierbij van harte welkom. Er wordt voor een avondvullend programma gezorgd waar uiteraard de nieuwe Miss Rio wordt gekozen. Miss Rio troont op een praalwagen in de Bonte Parade, met de andere finalisten als hofdames.

Als kleurrijk klapstuk trekt op zaterdagmiddag 21 augustus de ‘Bonte Parade’ door het stadshart. Een bonte stoet waar professionele carnavalsgroepen vergezeld worden door live bands, brassbands zorgen voor het zomerse ritme en dansers & danseressen voor optimaal vermaak zorgen. De Parade start om 14.00 uur om na de route rond 17.30 uur te eindigen op de Markt waar op het podium de diverse prijzen worden uitgereikt.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.