Naomi Campbell kreeg bloeddiamanten

0

Topmodel Naomi Campbell heeft in 1997 in Zuid-Afrika diamanten cadeau gekregen van mannen die ’s nachts aan haar slaapkamerdeur kwamen kloppen. Dit zei het supermodel donderdag in Leidschendam tijdens het proces tegen ex-president Charles Taylor van Liberia. De mannen stelden zich niet voor zodat Campbell niet wist van wie zij de diamanten kreeg, schrijft Elsevier.NL.

Het incident gebeurde na een diner thuis bij president Nelson Mandela van Zuid-Afrika, waar Campbell Taylor had ontmoet. Taylor had toen aan tafel verteld wat Liberia voor een ‘mooi land’ was, aldus Campbell.

In 1997 zou Campbell van Taylor een ruwe diamant hebben gekregen. Met de zogeheten bloeddiamanten werd de burgeroorlog in Sierra Leone bekostigd. Taylor ontkent dat.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.