Mela festival Malieveld

0

Komend weekend vindt het Hindoestaans Mela festival Malieveld plaats in Den Haag. Dit openlucht evenement voor het hele gezin, vindt traditiegetrouw plaats gedurende een weekend van vrijdag tot en met zondag. De ingrediënten van het Mela festival Malieveld zijn: muziek, dans, show en zang. Op Mela kun je uiteraard ook terecht voor diverse bezienswaardigheden, exotisch fruit, oosterse kleding, geschriften en sieraden. Ook de inwendige mens komt volledig aan haar trekken: er zijn onder andere Surinaamse, Hindoestaans, Indische, Indiase en Javaanse hapjes en drankjes.

Mela 2010 wordt groots uitgepakt en het programma is aangevuld met diverse toppers uit India. Zo is niemand minder dan Javed Ali, die diverse Bollywood hit songs op zijn naam heeft, aanwezig. Gedurende dit festival kun je ook genieten van locale top formaties o.a. Xqlusiv, Xpress, Beatmachine, Face 2 Face, Formation, Indian Eagles en Baithak Gana.

De filosofie van de organisatoren is dat het erkennen van verschillende culturele achtergronden leidt tot acceptatie en respect voor elkaar. Tijdens het Mela festival staat dit centraal. Deze filosofie is ontstaan bij stichting Insaaf Nederland in 1991 vanwege een gebrek aan informatie over de diverse culturen en godsdiensten in Den Haag. De bezoeker van het festival worden dan ook op diverse manieren geïnformeerd over de verschillende culturen uit Den Haag.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.