Naomi Campbell naar Nederland

0

Het Britse supermodel Naomi Campbell komt volgende week donderdag naar Nederland om te getuigen in het proces wegens oorlogsmisdaden tegen ex-president Charles Taylor van Liberia. Hoofdaanklaagster Brenda Hollis van het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL) wil Campbell ondervragen over een zogeheten ‘bloeddiamant’ die het model volgens andere getuigen van Taylor zou hebben gekregen.

Bloeddiamanten waren een belangrijke inzet van de gruwelijke oorlogen in West-Afrika in de jaren negentig. Taylor ontkent dat hij ooit iets met bloeddiamanten te maken heeft gehad. Hij heeft dat tijdens het proces onder ede aan de rechters verteld. Hollis wil aantonen dat Taylor heeft gelogen en zo zijn geloofwaardigheid als getuige in zijn eigen rechtszaak ondermijnen.

Het proces begon op 4 januari 2007 in het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, dat dit jaar ‘verplaatst’ werd naar het Hairiri-Tribunaal te Leidschendam.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.