Golden Drum voor winnaar Battle of Drums

0

De brasscompetitie Fernandes Battle Of Drums warmt vrijdag 30 juli Rotterdam op voor de 26e editie van Ortel Zomercarnaval. Voor de vier finalisten is er naast de titel Beste Brassband van Nederland en een geldbedrag, dit jaar een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Golden Drum. De snare drum wordt in 2010 voor het eerst uitgereikt en komt als wisseltrofee ieder jaar terug op het podium.

De vier finalisten LC Brass, Earthquake Brass, Brass Eternity Music en Unicum Brass, gaan vrijdag vanaf 19.00 uur de muzikale strijd met elkaar aan. Het programma wordt daarnaast aangevuld met een optreden van de Surinaamse zanger Damaru, bekend van de zomerhit ‘Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart (Mi Rowsu)’. Damaru lanceert zijn nieuwe single ‘Een Date’ tijdens de Fernandes Battle Of Drums.

De Fernandes Battle of Drums vindt jaarlijks plaats aan de vooravond van de Straatparade (31 juli). De vier finalisten vertrekken elk al drummend en swingend vanaf een andere locatie in de binnenstad van Rotterdam richting het podium van de Coolsingel. Hun optredens op de Bavaria Stage voor het Stadhuis worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar van de Fernandes Battle Of Drums mag zich een jaar lang Beste Brassband Van Nederland noemen en wint een geldprijs van €3000,-. De Golden Snare Drum is dit jaar toegevoegd aan het prijzenpakket. De wisseltrofee, beschikbaar gesteld door Vancore Percussion, keert jaarlijks terug op het podium.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.