Suzanna onderscheiden door president

0

De Rotterdamse artiesten Suzanna Lubrano en Gil Semedo zijn deze week onderscheiden door de Kaapverdiaanse president Pedro Pires. Zij behoren tot een groep van tientallen Kaapverdianen in de sectoren kunst, cultuur en sport die een onderscheiding kregen voor hun bijzondere prestaties in de afgelopen jaren. De onderscheiding is mogelijk het best vergelijkbaar met de koninklijke onderscheiding in Nederland.

De president van de Kaapverdische Eilanden onderscheidt om de paar jaar een aantal Kaapverdianen in binnen- en buitenland op een specifiek maatschappelijk terrein. Dit keer was kunst, cultuur en sport aan de beurt, waaronder letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, muziek en sport in uiteenlopende disciplines. Rotterdammers Suzanna Lubrano en Gil Semedo werden onderscheiden met de “1ª classe da Medalha do Vulcão”, samen met een select aantal andere musici waaronder Mayra Andrade, Lura, Boy G Mendes en Teofilo Chantre.

Suzanna Lubrano heeft vorige maand haar DVD “Live at Off-Corso” uitgebracht, die haar in een aantal landen al lovende kritieken heeft opgeleverd. De komende weken heeft Suzanna talloze optredens in onder meer Angola, Mozambique, Kaapverdische Eilanden, Verenigde Staten en Portugal (met de Braziliaanse Daniela Mercury). Vorige maand trad Suzanna nog op in O2 in Londen, samen met de Angolese zanger Yuri da Cunha. Suzanna Lubrano werkt momenteel aan twee nieuwe albums. Ook Gil Semedo werkt momenteel aan een nieuwe CD.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.