Salsaster Jimmy Bosch op Zomercarnaval

0

De wereldberoemde salsatrombonist Jimmy Bosch en zijn 11-koppige band treden op tijdens de 26e editie van Ortel Zomercarnaval in Rotterdam (31 juli 2010). Jimmy Bosch staat wereldwijd bekend als de maestro del trombón. De Puerto Ricaan reist exclusief vanuit zijn woonplaats New York af naar Rotterdam voor een grote salsashow op de Coolsingel. De jaarlijkse live-on-stage programmering maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade, die zich op 31 juli vanaf 13.00 uur een weg door het centrum kronkelt. Naast Jimmy Bosch Orchestra maakt ook de latin jazz formatie Timbazo z’n opwachting in Rotterdam.

Live On Stage – 31 juli 2010
Met de komst van Jimmy Bosch Orchestra haalt Ortel Zomercarnaval een grote naam uit de latin muziek naar Nederland. De Puerto Ricaan Jimmy Bosch was in de jaren 90 de ambassadeur van de Salsa Dura revolutie. Salsa Dura was destijds het tegengeluid van de Salsa Romantica. Met Jimmy Bosch voorop ontstond met Salsa Dura een krachtiger en swingende variant van de salsa in de wereld van de latin muziek. Ook Timbazo maakt 31 juli z’n opwachting op Bavaria Stage op de Coolsingel. De Duitse percussionist Nils Fischer geldt als één van de top percussionisten van Europa en is initiatiefnemer van deze latin jazz band. Samen met de award-winnende percussionist Lucas van Merwijk en de zangers Alberto Caicedo (Columbia) en Fabian Nodarse (Cuba) brengt Timbazo een unieke mix van salsa, jazz en Cubaanse timba. Na optredens op grote festivals zoals North Sea Jazz en Latin Village is het de beurt aan het Ortel Zomercarnaval. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Queen Ortel Zomercarnaval – 24 juli 2010
Ortel Zomercarnaval verkiest haar 26e Queen dit jaar via internet. Op 24 juli wordt de 26e Queen bekend gemaakt. De negen kandidates volgen een aantal workshops in presentatie, communicatie, speech en andere onderdelen tijdens de serie Queens, the Summerschool. De serie is iedere dinsdag te zien bij RTV Rijnmond. Het publiek kan stemmen op de kandidates via www.kiesjequeen.nl. Een vakjury bepaalt in de laatste aflevering welke dame de 26e Queen Ortel Zomercarnaval wordt.

Battle of Drums (30 juli) en Straatparade (31 juli)
Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Ortel Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (24 juli) en de Fernandes Battle of Drums (30 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement.

Data Ortel Zomercarnaval 2010:
24 juli – Bekendmaking Queen Ortel Zomercarnaval
29 juli – Officiële pre-party Ortel Zomercarnaval, Café Engels
30 juli – Battle of Drums, Coolsingel Rotterdam
31 juli – Straatparade, Live on Stage en Afterparty (Café Engels), centrum Rotterdam

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.