Afrikafestival Hertme op 10 en 11 juli

0

Het Openluchttheater Hertme is op zaterdag 10 en zondag 11 juli domein van de 22ste editie van het Afrikafestival Hertme. Met op zaterdag Sauti Sol & Stan, Mariana Ramos, Fatoumata Diawara, Mokoomba, Ebo Taylor & Bonze Konkoma, Carlou D en 4 Étoiles, en op zondag Afel Bocoum, Faso Denya, Mariem Hassan, Ba Cissoko en Aurelio Martinez.

Het Afrikafestival Hertme heeft een grote reputatie opgebouwd de laatste jaren, met een afgewogen programmering van talentvolle bands en grote namen, in combinatie met een sfeervolle entourage in een mooie omgeving, met dit jaar als extra een geheel gerenoveerd openluchttheater.

De reputatie van het festival reikt inmiddels zo ver dat festivalprogrammeur Rob Lokin op 9 juni door Koningin Beatrix de Zilveren Anjer is uitgereikt vanwege zijn ‘belangeloze inzet ten behoeve van het Afrikafestival Hertme, zijn organisatorische inspanningen, en de gevarieerde en originele programmering van het festival, waardoor ‘Hertme’ zich ontwikkeld heeft tot een must voor fijnproevers; een breed publiek heeft hierdoor kunnen kennismaken met de rijkgeschakeerde muziek uit Afrika.’

Dat zal dit jaar niet anders zijn, met misschien wel de beste programmering ooit. In twee dagen zullen twaalf groepen uit alle delen van Afrika zich presenteren met zowel traditionele als moderne muziek en folklore. Er treden groepen op die je onder de noemer new African sound kan vatten, zoals Sauti Sol uit Kenia, Mokoomba uit Zimbabwe en Fatoumata Diawara uit Mali, maar ook gevestigde namen die zich op traditioneler terrein begeven, zoals Ba Cissoko en Mariem Hassan.

Voor de tweede keer in de historie van het festival treedt een niet uit Afrika afkomstige groep op: Aurelio Martinez uit Honduras behoort tot het volk van de Garifuna, dat oorspronkelijk uit West-Afrika afkomstig is en de Afrikaanse tradities in isolatie hebben gekoesterd.

Evenals in voorgaande jaren is op het festivalterrein een zeer uitgebreide Afrikaanse markt met meer dan honderd kramen. Daartussen zijn ook een groot aantal ideële organisaties en instellingen te vinden.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.