Keti Koti viering in Nederland

0

Donderdag 1 juli herdenken en vieren Surinamers de afschaffing van de slavernij, 147 jaar geleden op 1 juli 1863. In verband hiermee zijn er diverse bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In Den Haag is er op 30 juni een herdenking die plaats vindt op de Haagse Hogeschool met een lezing van historicus Sandew Hira (‘Decolonizing the mind’). Verder zijn er multimediapresentaties, beeldende kunstenaars, zang en muziek.

In Rotterdam vindt op 30 juni een herdenkingsdienst plaats in de Laurenskerk van 18.00-21.00, uur met voordrachten van koren, geestelijke leiders en hoogwaardigheidsbekleders. Op 1 juli geeft Peggy Wijntuin om 12.00 uur het startsein voor de ‘Bigi Spikri’ optocht van het Heemraadsplein naar het Lloyd Multiplein. Aansluitend tot 23.00 uur is er het grote festival met een culturele- en literatuur markt met optredens van Avion Boyz, Corona band en Koropina.

In Amsterdam vindt op 1 juli vanaf 12.00 uur ook een ‘Bigi Spikri’ optocht plaats vanaf de Stopera naar het Oosterpark. Aansluitend is er de nationale herdenking bij het Slavernij Monument in aanwezigheid van o.a. demissionair minister Rouvoet, de gevolmachtigde ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, en ambassadeurs van Suriname, Ghana en Zuid-Afrika. Om 14.30 uur is er de viering met muziek, debat en theater met o.a Maikal X & The Evolution Band, de Antilliaanse topformatie Q-Sign.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.