Bollywood show A.R. Rahman

0

Bollywood componist en zanger A.R. Rahman, bekend van zijn soundtrack voor de film Slumdog Millionaire, komt deze zomer naar Europa. Op zondag 18 juli 2010 is hij te zien in de SAP Arena te Mannheim (Duitsland), ongeveer 3 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Dit optreden is een onderdeel van zijn ‘Jai Ho’ worldtour door Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Rahman componeerde de muziek voor meer dan 130 Bollywood-films. Hij werd echter wereldwijd bekend met zijn muziek voor Slumdog Millionaire, de grote winnaar op de 81ste uitreiking van de Academy Awards.

Zijn soundtrack voor Slumdog Millionaire werd bekroond met twee Oscars, de Oscar voor Beste Originele Score en de Oscar voor Beste Originele Nummer met het nummer ‘Jai Ho’. Rahman was de eerste Indiase filmcomponist die een Oscar won en tevens de eerste artiest uit India die twee Oscars won. Zijn muziek voor Slumdog Millionaire leverde hem in 2009 twee Academy Awards, een Golden Globe en een BAFTA-award op.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.