Gospelfestival Amsterdam in HMH

0

Het Gospelfestival Amsterdam is het grootste Black Gospel festival van de Nederland. Dit jaarlijkse muziekspektakel heeft als standplaats Amsterdam Zuidoost. Dit jaar is het alweer de zevende editie van dit bruisende evenement dat door de stichting ZO! cultuur Zuidoost wordt georganiseerd in de Heineken Music Hall. De afgelopen jaren heeft het Gospelfestival Amsterdam zich ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardig muziekspektakel met een keur aan nationale en internationale artiesten. Het festival is enig in zijn soort en legt zich specifiek toe op Black Gospel en de cross-overs die dit genre maakt met populaire muziekstijlen als Soul. R&B, Jazz, hiphop etc.

Het festival speelt daarnaast een zeer actieve rol bij bewerkstelligen van een professionaliseringsslag binnen de Nederlandse (Black) gospelscène, het leggen van een infrastructuur voor talentontwikkeling en het leveren van een unieke bijdrage aan het promoten en verspreiden van deze muzieksoort in Nederland.

Het festival is zes jaar geleden geboren in het multiculturele stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Een stadsdeel dat zich met ruim 80.000 inwoners, 130 verschillende nationaliteiten en meer dan 80 verschillende kerken één van de meest kleurrijke en etnisch diverse stadsdelen van Nederland is. Een stadsdeel dat naast kleur bulkt van het (latente) talent en dat zich met trots het epicentrum van de gospel in Nederland mag noemen daarom is er maar één logische locatie voor het grootste Black Gospel Festival van Nederland, Amsterdam Zuidoost.

Gospelfestival Amsterdam
“The Soul of Music”
zaterdag 18 september 2010
Heineken Music Hall
Arena Boulevard 590

Zaal open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur
Einde: 23.15 uur

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.