Zevende editie Nelson Mandela Festival

0

Het Nelson Mandela Festival viert dit jaar haar zevende verjaardag op zondag 20 juni. Van 13:00 tot 22:00 uur wordt het publiek verrast met een zeer gevarieerd programma! Dit jaar is het thema “Wereldteam”, met een knipoog naar het WK Voetbal. Op het programma staan optredens van een “internationaal team” aan artiesten zoals: Cachè Deluxe, Faysal Ithran & Tawmat, Jampara & The Batalion, Steffen Morrison, de Coronaband en Kivanc e.a. Ook zijn er diverse activiteiten op het veld in het teken van solidariteit, geïnspireerd door het gedachtegoed van Nelson Mandela. Het festival wordt traditiegetrouw geopend door een bijzondere vertolking van het Wilhelmus, met dit jaar de eer aan het SKVR Kinderorkest.

Wat kun je nog meer verwachten naast het “internationale wereldteam”? Het Nelson Mandela Festival haalt op zondag 20 juni alles uit de kast! Debatten onder leiding van Sander de Kramer (Straatkrant), lezingen, dansvoorstellingen en jonge kunstenaars passeren de revue. Kortom een veelzijdig programma geïnspireerd op de verschillende culturen die Rotterdam rijk is. Het Nelson Mandela Festival is dan ook duidelijk een afspiegeling van de wijk waarin het festival plaatsvindt.

Het Nelson Mandela Festival is ontstaan in 2004. Rotterdamse bewoners, ondernemers en jongeren uit de Dordtselaan en omgeving kwamen in actie om een positief geluid te laten horen tegenover het slechte imago van de buurt. In Nelson Mandela herkende zij de icoon dat de essentie van het festival het beste weergeeft: verbroedering, samenwerking en positieve betrokkenheid. Het festival begon kleinschalig bij de Putse Bocht en verhuisde al snel naar de Maashaven. Door plaatsgebrek kwam het festival uiteindelijk terecht op het groene Afrikaanderplein. Van duizend bezoekers groeide het uiteindelijk uit naar dertienduizend bezoekers.

Het Nelson Mandela Festival biedt een kleurrijke mix van livemuziek, DJ’s, dans en straattheater uit allerlei culturen. De inbreng van jongeren en ondernemers uit de wijk is essentieel bij de totstandkoming van het programma. Jongeren geven advies over de programmering en werken als vrijwilliger op het festival. Ondernemers uit de buurt doen mee met diverse eetkraampjes. De grote rijkdom aan culturen en diversiteit die het gebied herbergt, wordt daardoor weerspiegeld in de activiteiten. Zo kent het festival invloeden uit allerlei Afrikaanse landen, de VS, Turkije, Nederland, Marokko, Suriname en de Nederlandse Antillen.

Datum: zondag 20 juni 2010/ Line-up: Cachè Deluxe, Faysal Ithran & Tawmat, Jampara & The Batalion, Steffen Morrison, de Coronaband en Kivanc e.a./ Hosts: Demi Saulic (Juize.fm), Alice Fortes/ Locatie: Afrikaanderplein, Rotterdam/ Tijd: 13.00 – 22.00 uur.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.