Keti Koti Festival in Oosterpark

0

Keti Koti, de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën, wordt op 1 juli weer groots gevierd in het Oosterpark in Amsterdam. Met optredens van o.a Maikal X & The Evolution Band (voormalig lid van Postmen), de Antilliaanse topformatie Q-Sign, en Rootsryders ft Aswin Jaydee, zal het Keti Koti Festival wederom bijdragen aan de verbreding van de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij. Na het daverende succes van vorig jaar is de verwachting dat er meer dan 20.000 mensen op het festival zullen afkomen.

Het Keti Koti Festival start met een groots opgezette optocht, De Bigi Spikri, van looporkesten en brassbands. De stoet begint om 12.00u vanaf de Stopera en trekt via de plantagebuurt naar het Oosterpark waar aansluitend de nationale herdenking plaatsvindt bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in aanwezigheid van demissionair minister André Rouvoet, de gevolmachtigde ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, de ambassadeurs van Suriname, Ghana en Zuid-Afrika en de burgemeester van Amsterdam.

Het festivalfeest barst rond 14.30 u los op 4 podia. Naast de popprogrammering op het Un De hoofdpodium komen ook de traditionele kaseko, kawina en tambu ruimschoots aan bod.

Datum: Donderdag 1 juli 2010
Tijd: 12:00 – 21:00
Locatie: Oosterpark Amsterdam

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.