Suzanna Lubrano wint opnieuw muziekprijs

0

Tijdens de 2010 Museke Online Africa Music Awards (MOAMAs) heeft de Rotterdamse Suzanna Lubrano de prijs voor “Best African Artist based in the Diaspora” gewonnen. Suzanna Lubrano is de enige artiest van Kaapverdiaanse afkomst die in de prijzen valt. Prijswinnaars in andere categorieën zijn afkomstig uit Afrikaanse landen met aanzienlijk meer inwoners: Nigeria, Kenia, DR Congo, Egypte, Angola, Ghana en Mozambique. De nominaties voor de MOAMAs werden eerder dit jaar gedaan door een vakjury. De uiteindelijke winnaars werden gekozen door muziekliefhebbers uit heel Afrika.

Enkele jaren geleden won Suzanna Lubrano in Johannesburg, Zuid-Afrika, nog de hoofdprijs tijdens de destijds grootste en meest prestigieuze pan-Afrikaanse muziekprijzen, de Kora Award.

Eind vorige week heeft Suzanna Lubrano de DVD “Live at Off-Corso” uitgebracht, met als special guests onder meer Candy Dulfer en ex-Idol David Gonçalves. Op “Live at Off-Corso” presenteert Suzanna Lubrano veel van haar grootste hits tijdens haar inmiddels 15-jarige carrière in de Afro-Portugese muziekmarkt. De prijs voor “Best African Artist in the Diaspora” was mede gebaseerd op Suzanna Lubrano’s laatste studio-album, “Festa Mascarado”.

Meer informatie over Suzanna Lubrano: www.suzannaonline.com.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.