Nelson Freitas weekend

0

Het weekend van 2 en 3 juli staat in het teken van één van werelds grootste zoukartiest Nelson Freitas. Het Nelson Freitas weekend begint op vrijdag 2 juli in de Akhnaton in Amsterdam en zal doorgaan op zaterdag 3 juli in The Talent Factory in Den Bosch. Nelson Freitas zal een optreden geven samen met William Araujo en Eddy Parker. Naast het optreden van Nelson Freitas zijn er ook 2 shows 1 Zoukshow van Ray & Marthe van dansschool DancAmi en 1 Kizombashow van Vivaldo & Saskia van dansschool Dança Angolano. Daarnaast kan je lekker dansen op de klanken van DJ Ruiste & DJ Cruks.

Nelson Freitas
Nelson Freitas het creatieve talent, refresht constant de wereld van zoukmuziek. In zijn tienerjaren was hij al een entertainer. Door de jaren heen heeft hij zijn talenten ontwikkeld en gaat hij mee met de veranderingen van de muziekindustrie. Nelson Freitas is begonnen als breakdancer. Later werd hij de frontman van de bekende groep Quatro Plus als producer, schrijver en zanger. Nu is hij een van de eigenaars van Ghetto Zouk Music. Met zijn Kaapverdiaanse roots en passie voor de HipHop cultuur als inspiratie heeft hij de uitdaging gevonden om de hedendaagse Kaapverdische muziek te vernieuwen.
In 1997 wordt het nummer “Hoje Em Dia” (Now a Days) gereleased op een compilatie cd “MOBASS Presents”. Dit nummer heeft Quatro Plus officieel gelanceerd in de markt. Daarna brengt Quatro Plus nog 3 succesvolle albums uit “4-Voz” (Four Voices) in 1998, “Bem Conche” (Get to Know Us) in 2002 en “Ultima Viagem” (Last Voyage) in 2005. Freitas heeft ook verschillende collabo projecten geproduceerd waarvan “Estrelas de 2010” onder de label Miss Jane Records.

Na een periode van 10 jaar hard werken wordt Freitas gezien als een van de meest getalenteerde, gerespecteerde producers en zangers in de Kaapverdische- en zoukmuziek. Met een mix van Kaapverdische, Creoolse en Engelse teksten, een twist R&B en Hiphop in zijn zouk en traditionele Kaapverdische muziek, krijgen we via Ghetto Zouk Music nog veel meer van Nelson Freitas te horen in de toekomst. In 2006 kwam zijn 14 tracks tellende album, met de titel “Magic”, uit met namen als Johnny Ramos, Tó Semedo, Kaysha en Eddy Parker. Zijn nieuwe album “My Life” zal hij ten gehore brengen in het weekend van 2 en 3 juli.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.