Kassav’ 19 juni in de Melkweg (A’dam)

0

Tijdens de 13e editie van het Amsterdam Roots Festival heeft de Melkweg op zaterdag 19 juni de befaamde zoukformatie Kassav’ te gast. De band Kassav’ bestaat intussen al ruim dertig jaar en bracht minstens zo veel platen uit. Het zevental Francophonen, oorspronkelijk afkomstig van de Caribische eilandjes Guadeloupe en Martinique besloot eind jaren zeventig hun favoriete muziekstijl Carnival in een moderner jasje te steken.

Deze swingende Carnival versie met kompa, salsa, calypso en zelfs rockinvloeden bleek uitermate aan te slaan en een heuse nieuwe muziekstijl was geboren: Zouk. Op het hoogtepunt van hun wereldfaam scoorden ze de wereldhit ‘Zouk la sé sèl médikaman nou ni’. Na dertig jaar blijkt Zouk nog lang geen uitgekauwd concept en weten de mannen nog steeds wereldwijd de heupen aan het swingen te krijgen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.