Pittige sounds op Festival Afrique-Carib

0

Festival Afrique-Carib opent op zondag 27 juni de verborgen schatten die de culturele rijkdom van Afrika en het Caribisch Gebied bezitten. Dit doet zij, van 13 tot 22 uur op het Stadhuisplein in Almere, onder het motto: “Crossing Borders by Building Bridges”. Diverse (ongekende) muziek genres van internationale en lokale topacts op twee podia, heerlijk exotisch culinair, een kinderdorp en een kleurrijke markt zijn gratis te beleven.

Het Stadhuisplein in Almere wordt op zondag 27 juni, de zese editie, omgetoverd in een Afrikaans Caribische walhalla die jij absoluut niet wilt missen. Op Festival Afrique-Carib ben je gegarandeerd van een divers en vernieuwende muzikale traktatie dat je niet stil kan laten zitten of staan.

Met optredens van: T-Vice (Haïti/Kompa), Philip Monteiro (Cabo Verde & Senegal /Zouk), Ephrem J (Curaçao/Bachata), Denise Belfon (Trinidad/Soca), Dil E Nadan (Trinidad/Soca Chutney), Nyali (Zambia/AfroCulture), Fantan Mojah (Jamaica/Reggae).
T-Vice (Haïti) zal voor het eerst optreden in Nederland en ze zullen op de dag van het festival hun derde album, Welcome to Haïti, lanceren. Kompa is een genre dat niet al te bekend is in Nederland. Philip Monteiro (Cabo Verde/Senegal) en Patrick Grayham (Sint Maarten/Suriname) hebben hun talenten gebundeld in Grayham’s track Fire. Het resultaat is een remix. Ylanga Blinker, directeur van het festival, heeft dit geïnitieerd vanuit het gedachtegoed: “Crossing Borders by Building Bridges”.

Een festival voor een ieder die houd van Afrikaans & Caribisch muziek, eten en cultuur. Het kinderdorp is bomvol entertainment en vertier voor de kids. Ook onze kleurrijke markt is een ‘happening’ op zich. De sfeer is al vijf jaar te danken aan ons publiek van ver en dichtbij. Opzwepend, gezellig & kleurrijk! Join the fun at Festival Afrique-Carib 2010.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.