30e Parkpop jubileert met Snoop Dogg

0

UPDATE 17 juni 2010 – Den Haag verbiedt Snoop Dogg op Parkpop

Parkpop viert zijn 30e verjaardag met de komst van de Amerikaanse hiphopper Snoop Dogg. De legendarische rapper bezoekt zondag 27 juni het Haagse Zuiderpark met een volledige live band. Ook de singer-songwriter Nick Lowe, de ska Latinband Ska Cubano, de Afro-Colombiaanse funkgroep Choc Quib Town en de jonge danspopband The Popopopops maken hun opwachting op het gratis popfestival in Den Haag. Dit jaar beleeft Parkpop z’n 30e editie. In z’n 30-jarig bestaan is het evenement uitgegroeid van een kleinschalig festival met 15.000 bezoekers in 1981 tot een van de grootste gratis festivals van Europa met in 2009 nog 275.000 bezoekers.

De hiphoplegende Snoop Dogg vormt dit jaar de headliner van het urban podium XStage. De rapper kent een sensationele staat van dienst met diverse hits, Grammy-nominaties en samenwerkingen met de groten der aarde, waaronder Warren G en Dr Dre. In juni tourt de rapgrootheid door Europa in het kader van z’n nieuwste cd Malice ‘n’ Wonderland. Naast Snoop Dogg is ook de funk- en hiphopformatie Choc Quib Town te zien op XStage. De band is hot. Met een Latin Grammy-nominatie op zak, grote publiekssuccessen op South By South West (Austin, Texas, VS) en de wereldmuziekbeurs Womex (Kopenhagen), optredens in India, Europa en de VS en de gloednieuwe internationale release van het album Oro gaat de jonge groep momenteel skyhigh. Al eerder werd bekend dat de Grote Prijs van Nederland winnaars Dret & Krulle een plekje op XStage bemachtigd hadden.

De Britse zanger Nick Lowe, bekend van z‚Äôn wereldwijde hit Half a Boy and Half a Man, bewees in z‚Äôn jarenlange carri?®re meermaals een bijzonder getalenteerde songwriter te zijn. Hij schreef diverse songs voor verschillende sterren, waaronder Solomon Burke en Elvis Costello. Nick Lowe heeft als performer, songwriter en producer een oneindige invloed gehad op de hedendaagse muziek. De Franse band The Popopopops gooide begin dit jaar al hoge ogen op het Eurosonic Noorderslag Festival in Groningen en doet dit op 27 juni nog ‚Äòns dunnetjes over in het Zuiderpark. Ska Cubano trakteert Parkpop met hun Jamaicaanse ritmes, ska sounds en crazy Cuban brass op een zomers sfeertje.

Op het urban podium XStage kan weer volop gestreden worden om de beschikbare podiumplaatsen: de Road to Parkpop is sinds begin maart geopend. Daarmee krijgt de talentenjacht van XStage, waarbij Parkpop en radiozender FunX op zoek gaan naar aanstormend urban muziektalent, een vervolg in 2010. Er zijn nog twee voorrondes te gaan op 1 en 28 mei in De Supermarkt op de Grote Markt in Den Haag.

Parkpop duurt van 13.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk.

Meer informatie: www.parkpop.nl

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.