India wordt ‘alternative’

0

Zondag 29 november speelt de Indiase zanger Raj Mohan met gitarist Lourens van Haaften (SneakerFreak/People You Know) in het Beauforthuis. Ze werken aan een project waarin ze Indiase muziek mengen met alternatieve pop. In januari gaan ze hun eerste cd mixen in de Real World studio’s van Peter Gabriel.

De Hindoestaanse zanger/componist Raj Mohan en zijn band (zang, gitaar, fluit, tabla, drums) weten Indiase klassieke en licht klassieke muziek, Hindipop en Asian Underground te vervlechten tot een swingende harmonie. Geniet van prachtige muziek in Indiase sfeer.

Raj Mohan is een Surinaams-Hindoestaanse zanger, musicus, componist en dichter. Sinds 1985 treedt hij op in binnen- en buitenland met bands als het Raj Mohan Ensemble, Vistar en Shai’rana. Raj begon met zingen in 1983 en leerde de kneepjes van het vak van zijn goeroe Ustad Jamaluddin Bhartiya, die op zijn beurt in de leer was bij Pundit Ravi Shankar.
Om zijn begrip voor en kennis van de Indiase muziek te verdiepen reisde Raj Mohan door heel India, waar hij onder meer werkte in de zeer muzikale Bombay film industrie: Bollywood.

Gitarist Lourens van Haaften speelde in de popbandjes Van Katoen, SneakerFreak en People You Know, stond meermaals op Oerol en speelde met zijn bands als voorprogramma bij o.m. Heather Nova en Racoon. Zijn huidige samenwerking met Raj Mohan illustreert zijn grote muzikale nieuwsgierigheid ?®n veelzijdigheid.

zondag 29 november, 17:00 u
in de sporen van India
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70 – 3711 AB Austerlitz
tel 0343 – 49 18 58 (ma-vr 9.00 – 17.00)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.