Latin/Caribbean Festival: ‘Latin Fanatics’

0

Met authentieke Latin geluiden uit de Caribbean, Latin-America en een nieuw geluid uit Cubaans Afrikaans cross-over zet Latin Fanatics festival weer een zinnenprikkelend programma neer.

Vrijdag 11 december 2009 is al weer de derde editie van Latin Fanatics in Theater de Regentes te Den HaagAls festival locatie heeft Theater de Regentes bewezen bijzonder goed te passen bij de zwoele Latin/Caribische setting. Latin Fanatics is h?©t muziekfestival in Nederland waarin de samenkomst van authentieke Latin en Caribische sound met Jazz centraal staat.

Tijdens de 3de editie presenteert Latin Fanatics een breed en divers programma. De avond wordt geopend door Levi Silvanie & Band, de winnaar van de Latin Fanatics Competitie 2009. De jonge opkomende singer- songwriter afkomstig uit Cura?ßao staat tijdens het festival welverdiend tussen gerenommeerde Latin professionals. De uit Uruguay afkomstige zangeres Beatriz Aguiar behoort tot de top onder de Latin Jazz musici. Zij maakt muziek ge?Ønspireerd op traditionele ritmes zoals de Uruguayaanse candombe en ontleent muzikale inspiratie uit de tango. De derde band is een initiatief van Nils Fischer. Nils Fisher is een meester op de conga‚Äôs en heeft, ge?Øntrigeerd door Kaapverdiaanse muziek, de formatie CaboCuba Jazz in het leven geroepen. Samen met zijn collega musici, pianist Carlos Matos en zangers Dina Medina, is een repertoire samengesteld, dat het beste van deze twee werelden samenbrengt. De avond wordt in stijl afgesloten door Eric y su Chocolate. Een parel onder de salsa bands, die al jaren furore maakt in binnen en buitenland. Kortom een dijk van een programma waarvan de latin fanatics onder ons al luisterend en swingend met volle teugen kunnen genieten.

Ooit begonnen als een kleinschalig initiatief is Latin Fanatics onderhand de plek waar je als liefhebber of muzikant moet zijn geweest. Dat Latin Fanatics een succes is, bewijst het enthousiasme waarmee Gemeente Den Haag OCW en het Prins Bernhard het initiatief wederom ondersteunen. De kaarten voor Latin Fanatics zijn te verkrijgen via Theater de Regentes. De voorverkoopprijs bedraagt 16 euro per kaart en aan de deur 20 euro. De festivaltijden zijn van 19:30 tot 00:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.latinfanatics.com. Latin Fanatics is een initiatief van stichting Net Een Beetje Meer.

Naam: Latin Fanatics 2009 – Latin & Caribbean Festival
Locatie: Theater de Regentes Den Haag
Datum: Vrijdag 11 december 2009
Entree: 16 euro voorverkoop en 20 euro aan de deur
Voorverkoop via theater de Regentes
Website: www.latinfanatics.com
Email: stnebm@gmail.com
Promotie – Alvinio Molina / alvinio@stnebm.nl / 06 43 90 20 91

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.