Straight Up Jazz presents: Ty (UK) en Erik Rico (VS)

0

Met gepaste trots presenteert Straight up Jazz een dubbel concert van de Engelse Hiphop pionier TY en de Amerikaanse vocalist en Multi-instrumentalist Erik Rico op vrijdag 27 November in Bitterzoet te Amsterdam en zaterdag 28 november in Grand Hotel Centraal te Rotterdam.

Ben Chijoke beter bekend als Ty werd geboren in London als de zoon van Nigeriaanse ouders en is een van de populairste pioniers in de Engelse zwarte muziek scene als MC en producer. In 2003 werd zijn tweede album ‘upwards’ dat hij zelf produceerde, genomineerd voor de prestigieuze Mercury Award. Inmiddels vormt dit album een niet meer weg te denken hoofdstuk in de rijke Engelse hiphop traditie met klassiekers als ‘wait a minute’ en ‘groovement’. Zijn dynamische concerten maken deze reputatie meer dan waar en hij heeft inmiddels een grote fanbase opgebouwd. Als MC en producer werkte hij samen met o.a.: De la soul, Platinum Pied Pipers, DJ Hi- TeK , Talib Kweli, Estelle, Tony Allen en Demon Albern de zanger van de Engelse rockgroep Blur.

Multi-instrumentalist, producer, zanger en songwriter Eric Rico werd geboren in North Carolina en was vanaf zijn jongste jaren al omringd door muziek. Als producer was hij verantwoordelijk voor albums van artiesten als Tupac Shakur (The Rose That Grew From Concrete), Planet Asia (Life As It Is) en Jurassic 5. Daarnaast werkte hij samen met o.m. Carmen Rizzo en Doc (Esthero), en was hij verantwoordelijk voor de score van de film They Call Me Sir.

Afterparty Amsterdam met Mike Speciaal, Phil Peoples, Miss Delicious, Leyo, Th’Acquisition, PMI (AUS). Concert In Rotterdam gevolgd door King Kong.

VRIJ 27 November (Bitterzoet) 2009 & ZA 28 November (Hotel Centraal)
Adres Bitterzoet: Spuistraat 1, Amsterdam
Adres Hotel Centraal: Kruiskade 26-28, Rotterdam
Deuren open 22:00u
Tickets kosten € 10,- en zijn te koop via Concerto, Rushhour (Amsterdam) en Plato en Velvet Music (Rotterdam).

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.