Wereldomroep organiseert 8-talige online wedstrijd

0

‘Deel jouw wereld met de wereld. Wat wil jij veranderen?’ Dat is het centrale thema van de online wedstrijd, die Radio Nederland Wereldomroep in acht talen organiseert. De meest creatieve en originele journalistieke bijdrage wint een geheel verzorgde stage van een week bij de Wereldomroep in Hilversum. Doe mee via www.wereldomroep.nl/wedstrijd. Inzenden kan t/m 4 december 2009.

Al ruim zestig jaar trekken verslaggevers van Radio Nederland Wereldomroep de wijde wereld in. Voor reportages over alles wat in onze wereld gebeurt. Met deze wedstrijd wil de Wereldomroep meer interactie met zijn publiek en hen een internationaal digitaal podium geven. Wat is hun eigen verhaal? Willen zij meer groen op straat? Of minder auto’s? Meer veiligheid in de buurt? Of beter onderwijs?

Meedoen
De wedstrijd wordt georganiseerd in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Indonesisch, Chinees en Arabisch. Deelnemers kunnen verhalen insturen in videovorm, als foto of kort verhaal. Meedoen kan t/m 4 december 2009 via www.wereldomroep.nl/wedstrijd. Op de speciale site worden de inzendingen uit alle windstreken direct na deelname zichtbaar.

Jury
Een internationale jury van gerenommeerde journalisten zal de inzendingen beoordelen. De jury bestaat uit hoofdredacteur Harm Taselaar (RTL-nieuws), Chinese blogger Shuguang Zhou (www.zuola.com), Amerikaanse correspondente Lauren Comiteau (o.m. CBS radio, de Deutsche Welle en Time magazine), Egyptische blogger Amr Gharbeia (gharbeia.net), Indonesische journaliste Henny Saptatia Drajati Nugrahani, schrijver/columnist Luciano Martins Costa (o.m. Braziliaanse krant Brasil Economico), correspondente Isabel Ferrer (Spaanse krant El Pa??s), Franse journaliste Marie-Laure Michel (internationale persbureau AFP) en hoofdredacteur Rik Rensen (Radio Nederland Wereldomroep).
Prijzen
Hoofdprijs is een geheel verzorgde reis van een week naar Nederland met een unieke stage op ?©?©n van de redacties van Radio Nederland Wereldomroep. Verder zijn er nog tientallen andere prijzen te winnen, waaronder een digitale videocamera. De Wereldomroep verwacht de prijswinnaar half december bekend te maken.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.