Juan Luis Guerra 5 december in Ahoy

0

Op 5 december geeft de Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra weer een zinderend concert in Nederland. Het Sportpaleis van Ahoy zal ?©?©n groot dansfestijn worden en bezoekers zullen de heupen flink laten bewegen op zijn swingende muziek. In 2005 gaf Juan Luis Guerra voor het eerst in 12 jaar nog een uitverkocht concert in Ahoy Rotterdam, tijdens zijn 20 ?Énos wereldtournee. In 2009 is hij terug met zijn La Travesia tour.

Juan Luis Guerra werd geboren in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek en deed zijn eerste zangervaring op in zijn schooltijd, hij was een echte ‚Äòni?±o de las veladas‚Äô (jongen van de feestjes). Hij doorliep het Conservatorium in Santo Domingo en ging vervolgens naar Boston voor een studie aan de prestigieuze Berklee College of Music. Na zijn studie keerde hij terug naar zijn roots op de Dominicaanse Republiek en vormde hij samen met een groep muzikanten Grupo 4.40. Juan Luis Guerra werd een ware superster in zijn thuisland en de optredens met 4.40 resulteerden in een eerste platencontract. De internationale doorbraak kwam met het album “Bachata Rosa” uit 1991 en het aanstekelijke zomernummer met dezelfde titel.

De getalenteerde singer/songwriter blies begin jaren negentig nieuw leven in de Latino muziek. Guerra heeft, als professioneel muzikant van het volk, ge?´xperimenteerd met diverse muziekstijlen en teksten. Grappige, lichtzinnige merengues en salsa‚Äôs wisselt hij af met romantische bachatas gemixt met Afro-pop, jazz en folk songs. Het is onmogelijk niet in vervoering te raken of te bewegen op de aanstekelijke ritmes van ‚ÄòJLG‚Äô!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.