Aanpak discriminatie in uitgaansleven

0

De gemeente Amsterdam wil met een streng deurbeleid, discriminatie in het uitgaansleven tegen gaan. ‘Dit is 1 van de 25 maatregelen die in de nota aanpak discriminatie Amsterdam 2009-2010 staan’, meldt de gemeente Amsterdam maandag. De aanpak richt zich dan ook op het aanpakken van discriminatie in het uitgaansleven, als op het voorlichten van jongeren over wat discriminatie inhoudt en over omgangsvormen in het uitgaansleven. Wethouder Freek Ossel (Diversiteit): “Met deze maatregelen willen wij discriminatie aan de deur eens echt boven water krijgen. Iedereen heeft recht op een eerlijke kans aan de deur.”

‘Mystery guests’
De gemeente werkt ook samen met het OM waarbij zogenaamde ‘mystery guests’ worden ingezet en praktijktesten worden uitgevoerd om daarmee te controleren of horecagelegenheden (portierzaken) al dan niet discrimineren. Daarnaast start de gemeente met een pilot met het instellen van een sms-nummer voor klachten en meldingen in geval van weigering aan de deur.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.