Suzanna Lubrano vliegt de wereld over

0

De Rotterdams-Kaapverdiaanse zangeres Suzanna Lubrano is zojuist teruggekeerd van de Kaapverdische Eilanden, waar ze met haar nieuwe Nederlandse band onder leiding van de Amsterdamse toppercussionist Jeroen de Rijk enkele uiterst succesvolle optredens achter de rug heeft.

De Kaapverdiaanse hoofdstad Praia en het Praia de Cruz Festival in Boavista hadden Suzanna en haar band naar de Kaapverdische Eilanden gehaald, mede om haar nieuwe en al weer vijfde soloalbum Festa Mascarado te presenteren. Op een groot plein in de hoofdstad Praia stond een menigte van minstens 15.000 fans Suzanna voor haar optreden op te wachten. Zodra Suzanna’s band de eerste klanken van haar oude hit “Fofo” inzetten, barstte het feest los. De Kaapverdiaanse krant Expresso das Ilhas omschreef Suzanna’s optreden, die de afgelopen week vrijwel dagelijks op de Kaapverdiaanse TV was te zien, als “briljant”.

Begin september vertrekt Suzanna Lubrano voor vier optredens naar Brazili?´: van 3 t/m 6 september treedt ze op in Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte en de hoofdstad Brasilia. Op 12 september volgt weer een optreden op de Kaapverdische Eilanden, gevolgd door een strandoptreden aan de Cote d‚ÄôAzur in Zuid-Frankrijk op 19 september. Eerder deze zomer trad Suzanna op in onder meer Parijs en Lissabon, later dit jaar volgen opnieuw Kaapverdi?´ en Portugal, en onder meer Mozambique en de Verenigde Staten.

Vorige week werd een speciale editie van het album Festa Mascarado landelijk in de Verenigde Staten en Canada uitgebracht via E1 Entertainment, het vroegere Koch. Het betreft een speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkelde dubbel CD, bestaande uit Festa Mascarado en 11 tracks van het vorig jaar verschenen album Saida.

Het in relatief korte tijd vervaardigde Festa Mascarado wordt door veel fans gezien als Suzanna‚Äôs beste album tot nu toe. Tracks van het album genieten onder meer airplay bij de BBC en enkele andere Engelse radiozenders, het titelnummer is in onder meer Portugal een grote clubhit, radiozenders van de Verenigde Staten en Canada tot Australi?´ en Brazili?´ hebben tracks van Suzanna op de playlist staan.

Begin volgend jaar verschijnt een ‚ÄúBest of‚Äù album, met zo‚Äôn 25 van de grootste hits uit Suzanna Lubrano‚Äôs dan inmiddels 15-jarige muziekcarri?®re, die haar onder meer gouden en platina albums in de Afro-Portugese muziekmarkt opleverde, alsmede de Kora Award voor beste Afrikaanse zangeres van het jaar.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.