Nummer Jan Smit samen met Damaru

0

Jan Smit en zijn Surinaamse collega Damaru hebben een nieuwe versie van het aanstekelijke nummer “Mi Rowsu (Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart)‚Äù opgenomen. Daarmee laat de populaire Volendamse zanger zich voor het eerst in het Surinaams horen. De tweetalige single van Damaru’s ‚ÄòMi Rowsu‚Äô (Surinaams voor ‚Äúmijn roos‚Äù) met Jan Smit zal op vrijdag 24 juli worden uitgebracht.

De in Paramaribo geboren Damaru scoorde twee jaar geleden met Mi Rowsu al een hit van ongekende omvang in zijn thuisland Suriname, waar het nummer ruim negen weken op nummer 1 stond. In de lente van 2009 tekende de jonge zanger een contract bij het muzieklabel Top Notch die de single in de zomer van 2009 uitbracht. Inmiddels is Damaru’s Mi Rowsu al hard op weg om d?© zomerhit van 2009 te worden. In de week van de release kwam Mi Rowsu in de Nederlandse charts binnen als hoogste nieuwe binnenkomer.

De samenwerking van Damaru met Jan Smit komt niet geheel uit de lucht vallen. Zo bestempelde de Surinaamse zanger Jan Smit als een van zijn grootste idolen. Jan Smit liet op zijn beurt, in de ochtendshow van Giel Beelen, weten het nummer ‘Mi Rowsu’ opnieuw op te willen nemen met de Surinaamse zanger. Naar aanleiding van een weddenschap tussen de radio-dj en Jan Smit omtrent SOS-Kinderdorpen, is de samenwerking tussen de twee een feit geworden. ‘Voor mij is het een grote eer om samen te werken met Jan Smit. Ik had dit onlangs al gezegd in een interview en dat het nu gaat gebeuren is een hele blijde boodschap!’ aldus Damaru.

De single van Damaru’s Mi Rowsu met Jan Smit wordt op vrijdag 24 juli uitgebracht. De opbrengst van de verkoop zal volledig ten goede komen aan de SOS-Kinderdorpen. De single is onder andere verkrijgbaar bij de Free Record Shop die de actie volledig zal ondersteunen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.