Rotterdam in de ban van 25e Zomercarnaval

0

De Straatparade van Ortel Zomercarnaval slingert zich op zaterdag 25 juli voor de 25e keer door de straten van Rotterdam. Ruim 2300 deelnemers maken zich op voor een unieke editie van het evenement: de verjaardag van Ortel Zomercarnaval wordt vanaf volgende week uitbundig gevierd. Het gratis toegankelijke evenement klom in 25 jaar tijd op tot een van de top 3 evenementen van Nederland. Met 10 praalwagens en een handvol Antilliaanse enthousiastelingen in 1984 groeide Ortel Zomercarnaval door tot een meerdaags evenement met internationale uitstraling en 900.000 bezoekers. De parade in 2009 telt 26 praalwagens en deelnemers van maar liefst 24 nationaliteiten. De NOS doet live verslag van de Straatparade op Nederland 1 (18.55 uur). De presentatie is in handen van onder meer J??rgen Raymann, Quintis en Jandino.

20 juli – Jubileumgala, 20.00 uur
De 25e editie van Ortel Zomercarnaval in Rotterdam gaat vanaf 20 juli van start met de verkiezing van de 25e Queen. Middels een groots opgezette gala-avond dat aangeboden wordt door Your World Summer Events, viert het evenement zijn jubileum met onder meer een terugblik op de kleurrijke geschiedenis van het evenement. Er zijn optredens van diverse artiesten, waaronder Berget Lewis. Publiek kan nog altijd stemmen op de zeven kandidates via www.kiesjequeen.nl. De 25e Queen wordt uiteindelijk gekozen door een vakjury met onder meer musicalster Jeremy Sno en tv presentator Quintis. Het gala in het nieuwe Luxor Theater is 21 juli terug te zien bij RTV Rijnmond vanaf 17.15 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het gala via www.luxortheater.nl

24 juli – Battle of Drums presented by FunX, 19.00 uur
Ook voor de Battle of Drums is het feest. Het vertrouwde ‚Äòopwarmertje‚Äô van de Straatparade is inmiddels een gerenommeerd onderdeel van Ortel Zomercarnaval m?©t als belangrijk hoogtepunt de verkiezing van de Beste Brassband van Nederland. De vier finalisten Capelle Brass Explosion (Capelle a/d IJssel), Legendairs (Den Haag), Brass Eternity Music (Rotterdam) en Rhythm Sensation Brass (Delft) doen vanaf 19.00 uur een gooi naar de titel. De Battle op het podium op de Coolsingel wordt muzikaal omlijst met optredens van onder meer het Cubaanse Gente de Zona. Ook presenteert Ortel Zomercarnaval een swingend live muziekspektakel met brass en steel. De Britse arrangeur Matthew Philip duikt met een Nederlandse brassband en ‚ÄúEurope‚Äôs leading steelbands‚Äù Mangrove Steel en Engine Room de studio in om een gezamenlijke show tot stand te brengen. Ook dit valt binnen de activiteiten van YOUR WORLD Summer Events. De Battle of Drums is live te volgen op FunX radio en via een videostream op FunX.fm (19.00 ‚Äì 24.00 uur).

25 juli – Straatparade
De 25e Straatparade vormt het kleurrijke hoogtepunt in het jubileumjaar. De kersverse Queen voert de parade vanaf 13.00 uur aan, waar dit jaar ruim 2300 deelnemers uit de hele wereld aan meedoen. Ortel Zomercarnaval pakt daarnaast ook programmatisch uit met de komst van de Colombiaanse Latinster Yuri Buenaventura. Ook het populaire Orquesta Pegasaya en rising star Damaru (25 juli) maken hun opwachting. Uit Brazili?´ ontvangt Ortel Zomercarnaval het 60-koppige sambaorkest Batala Giba. In het kader van het Rotterdamse Brazili?´ jaar transformeert Ortel Zomercarnaval het doorgaans saaie Churchillplein tot een swingende Brazili?´ hotspot. De binnenstad van Rotterdam kleurt op 24 en 25 juli tropisch door de diverse jubileumactiviteiten. De Straatparade is live te volgen op FunX Radio en via een videostream op FunX.fm (15.00 ‚Äì 24.00 uur).

Data Ortel Zomercarnaval 2009:
20 juli – Jubileumgala, kaarten v.a. €15,-, nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
24 juli – Battle of Drums, Coolsingel Rotterdam, toegang: gratis
25 juli – Straatparade en Live on Stage, centrum Rotterdam, toegang: gratis

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.