Zomerfestival Zuidoost start 7 juli

0

Dinsdag 7 Juli start het jaarlijkse Zomerfestival Zuidoost weer. Kinderen uit de Bijlmer kunnen gratis genieten van circus, dans, beeldend, theater en muziek. Dit keer allemaal extra speciaal, vanwege de nieuwe locatie: in en rond het nieuwe Bijlmer Parktheater. Het Zomerfestival richt zich zoals altijd op de jeugd tot ongeveer vijftien jaar uit Amsterdam Zuidoost en heeft dit jaar het thema Bijzondere Gasten meegekregen. Volgens de organisatoren heeft ieder kind wel iets bijzonders en is het mooi om tijdens dit festival alle gasten de kans te geven om zelf te ontdekken, of anderen te laten zien, wat dat bijzondere is. Voor alle jongeren is er dus niet alleen veel te zien, maar ook te doen.

Fantasie en werkelijkheid gaan hand in hand op het Zomerfestival en zullen soms zelfs door elkaar lopen. Zo draagt kunstenaar Kaleb de Groot bijvoorbeeld bij aan dit festival door het scheppen van een nieuwe werkelijkheid, een magische wereld. Hierin gaan theatrale dansers als een soort vreemde gasten samen met de kinderen deze werkelijkheid verder vorm geven. De grens tussen de jonge bezoekers en de dansers zal gedurende het festival vervagen en uiteindelijk zal iedereen een bijzondere gast in de magische wereld zijn.

Het klinkt bijna alsof gewoon lekker ongecompliceerd genieten van spannende acts, mooie (jeugd)voorstellingen en creatieve workshops er niet meer in zit, maar niets is minder waar. Met een programma vol gratis activiteiten hoeft geen kind zich deze zomervakantie te vervelen. Het ruime aanbod spreekt jong en oud aan en staat bol van de creativiteit, inspiratie en gezelligheid. Al jaren slaagt het Zomerfestival Zuidoost er in om vele duizenden kinderen in de zomer te bereiken. Dit jaar is er een bijzondere samenwerking met Julidans, die een belangrijke bijdrage levert aan de programmering van het festival.

Een paar highlights: bijzondere gast Luigiano van de X-Factor komt het Zomerfestival openen. Teatro Munganga laat met de voorstelling Bichos do Brasil de bezoekertjes meereizen naar de Braziliaanse regenwouden op het ritme van de opzwepende sound van Samba en Bossa Nova. In iX US verbeelden jonge circusartiesten van Elleboog een verhaal over verlangen, gekleurde geheimen en moedige daden. En kilo’s blingbling komen voorbij in de swingende theaterworkshop ‘Stop je hoofd nooit in een spinnenweb’. Tegelijk met het Zomerfestival vindt in Amsterdam Zuidoost ook Multiple Moves – special edition Рplaats in het Bijlmer Parktheater. Deze avond staat in het teken van African Fusion, met veel nationale en internationale dansgroepen en een afsluitende after party.

Het Zomerfestival Zuidoost wordt georganiseerd door Krater Theater, Circus Elleboog Zuidoost, Jeugdtheaterschool Zuidoost en het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost. Het vindt plaats in en rond het Bijlmer Parktheater van dinsdag 7 juli tot en met vrijdag 17 juli. Meer informatie is te vinden op www.zomerfestival-zuidoost.nl of bel het Bijlmer Parktheater op 020- 3113933.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.