Amsterdam Roots Festival trekt 58.000 bezoekers

0

Het Amsterdam Roots festival gaf gisteren het startsein voor de zomer in een overvol Oosterpark in Amsterdam. De gratis festivaldag Roots Open Air werd zeer goed bezocht. In het park kwam de zon terug na een korte regenbui en het was weer even druk als voorgaande jaren. Het festival trok dit jaar circa 58.000 bezoekers. Een zeer gem?™leerd publiek in afkomst en leeftijd genoot van internationale en nationale bands op 7 podia en ontmoette elkaar al flanerend door het park. Het festival werd afgesloten met een swingende set vol ska-jazz beats van Roy Paci & Aretuska, die het publiek opzweepte tot een kolkende dansende massa.

Vorig jaar stond Amsterdam Roots nog op de nominatie te verdwijnen door het wegvallen van een aanzienlijk van de subsidi?´ring. Dankzij de vele steunbetuigingen van het publiek en de actie Red Roots, is het festival behouden voor Amsterdam in de vorm van het gratis toegankelijke Roots Open Air.

Op de twee hoofdpodia was het thema Mediterranea met als hoogtepunt de concerten van de twee diva’s Natacha Atlas en Souad Massi. Duizenden enthousiaste bezoekers gingen op het tweede hoofdpodium uit hun dak op de vernieuwende klanken van Speed Caravan, die virtuoze solo’s op de oud moeiteloos mixte met elektronische beats.

Op het Urban Groove podium bewezen BCUC en Camagwini dat Zuid-Afrikaanse funk ook in Amsterdam rockt. Daarnaast verrasten Robian & Surya het publiek met hun rasechte Amsterdamse hiphop.

Wegens bezuinigingen bleef Amsterdam Roots 2009 beperkt tot ?©?©n festivaldag en zijn de concerten in de zalen komen te vervallen. Het festival heeft de wens om Amsterdam Roots volgend jaar weer uit te breiden naar een meerdaags festival.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.